Orașul care ar putea interzice fumatul în timpul mersului

Data actualizării: Data publicării:
20101129_030650_SMOKING

Un consilier local din New York propune o soluție pentru a împiedica expunerea locuitorilor la fumatul pasiv în spațiul public.

Un proiect de hotărâre ar putea duce la interzicerea fumatului în timpul mersului în metropola americană, dacă inițiativa va fi transformată în lege, transmite The Guardian.

Demersul îi aparține consilierului local Peter Koo.

Dacă propunerea consilierului va deveni lege, atunci fumătorii care sunt prinși că fumează în pațiul public în timp ce merg ar putea primi o amendă de 50 de dolari.

În mai multe spații publice din New York fumatul este deja interzis, cum ar fi în parcuri și pe plaje, din 2011, în baruri și restaurante, din 2003.

„Într-o lume perfectă, orice fumător ar avea conștiință de sine și și-ar da seama că fumatul în timpul mersului îi expune și pe semenii lui la un risc”, a declarat Peter Koo pentru New York Daily News. „Văd mame împingând cărucioare în spatele celor care fumează, cum își expun copiii la fumatul pasiv”.

Consumatorii de tabac vor fi în continuare liberi să fumeze pe străzi „atâta timp cât vor sta pe loc”, a mai precizat consilierul newyorkez. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri