Organizaţia Mondială a Sănătăţii: SUA au potenţialul de a deveni noul epicentru al pandemiei

Data publicării:
In SUA se inregistreaza tot mai multe cazuri de coronavirus
Foto: Profimedia Images

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) constată o "foarte mare accelerare" a numărului de infectări cu noul coronavirus în Statele Unite, care au potenţialul de a deveni noul epicentru al pandemiei, a indicat marţi purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, Margaret Harris, informează Agerpres, care citează Reuters.

În ultimele 24 de ore, 85% dintre cazurile noi au provenit din Europa şi SUA, a declarat Margaret Harris în faţa presei. Din total, 40% au fost înregistrate în Statele Unite, a menţionat ea.

Întrebată dacă SUA au devenit noul epicentru al pandemiei, Margaret Harris a spus: "Vedem acum o foarte mare accelerare a cazurilor în Statele Unite. Aşadar, există acest potenţial".

SUA "au o foarte mare epidemie şi o epidemie care creşte în intensitate", a adăugat purtătoarea de cuvânt a OMS.

Per ansamblu, pandemia se accelerează, Margaret Harris menţionând că, la nivel global, se aşteaptă la o creştere substanţială a numărului de contaminări şi de decese faţă de cifrele actuale, 334.981, respectiv 14.510.

Preşedintele american Donald Trump a recunoscut marţi, într-o postare pe Twitter, dificultăţile de procurare a materialelor medicale cruciale în contextul epidemiei, notând că "piaţa mondială ... a înnebunit" şi că guvernului federal "nu îi este uşor" să ajute statele americane să obţină măşti de protecţie şi aparate de ventilaţie.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri