Organizatorul ceremoniei de încoronare a regelui Charles roagă instanța să nu-i ia permisul auto. Care este argumentul său

Data publicării:
charles al III-lea și regina consoarta camilla in parlament
Regele Charles al III-lea și regina consoartă, Camilla, în Parlament. FOTO: Profimedia Images

Ducele de Norfolk, aristocratul britanic care a organizat funeraliile reginei Elisabeta a II-a, a compărut luni în instanţă pentru a încerca să evite suspendarea permisului său auto şi s-a folosit în acest scop de un argument neobişnuit, susţinând că are nevoie de automobilul său pentru a pregăti încoronarea regelui Charles al III-lea.

Edward Fitzalan-Howard a pledat vinovat luni în faţa unui judecător de la Tribunalul din Londra la acuzaţiile de utilizare a telefonului mobil la volan şi de trecere pe culoarea roşie a unui semafor atunci când îşi conducea automobilul în data de 7 aprilie, scrie AFP, citată de Agerpres.

Ducele de Norfolk, deţinătorul celui mai înalt titlu nobiliar din Anglia, care deţine şi titlul de conte-mareşal, a comis deja două contravenţii pentru exces de viteză în 2019 şi riscă să primească o interdicţie privind conducerea automobilului pe drumurile publice.

Însă Natasha Dardashti, avocata ducelui de 65 de ani, a declarat că va cere judecătorului să nu aplice interdicţia datorită rolului pe care ducele de Norfolk îl va avea la ceremonia de încoronare a noului rege britanic, care ar trebui să aibă loc anul viitor.

Ducelui de Norfolk îi revine într-adevăr responsabilitatea de a organiza funeraliile de stat şi funeraliile regale, precum şi încoronările monarhilor britanici la Abaţia Westminster.

"Este o situaţie extrem de deosebită, întrucât excelenţa sa, ducele de Norfolk (...) este de acum persoana responsabilă cu încoronarea regelui Charles al III-lea", a pledat ea.

Avocata a cerut ca detaliile argumentaţiei sale să rămână sigilate din cauza unor posibile probleme de securitate naţională.

Edward Fitzalan-Howard a coordonat organizarea funeraliilor reginei Elisabeta a II-a, cu ocazia cărora aproximativ 2.000 de persoane, inclusiv şefi de state şi membri ai unor familii regale din lumea întreagă, s-au reunit la Abaţia Westminster din Londra pe 19 septembrie. Ducele de Norfolk a petrecut 20 de ani revizuind planurile ce priveau organizarea acelei ceremonii.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri