Pacienţi chinezi externaţi după ce s-au vindecat de coronavirus au fost testaţi din nou pozitiv

Data publicării:
spital din wuhan, china
Spital din Wuhan. Foto: Profimedia

Circa 14% dintre pacienţii din provincia chineză Guangzhou infectaţi cu noul coronavirus COVID-19 care s-au recuperat în urma bolii şi au fost externaţi au avut din nou rezultat pozitiv la testele ulterioare, potrivit presei locale citate miercuri de agenţia EFE.

Autorităţile sanitare chineze nu au reuşit deocamdată să stabilească de ce aceşti pacienţi au fost testaţi pozitiv, deşi ei par a fi vindecaţi, şi nici dacă ei mai pot transmite virusul.

Conform unei evaluări preliminare, experţii chinezi presupun că aceşti pacienţi încă nu s-au recuperat în urma infecţiilor pulmonare.

Ultimele criterii elaborate de Comisia Naţională de Sănătate chineză stabilesc că un pacient poate fi considerat recuperat dacă două probe consecutive de exudat faringian sau nazal dau un rezultat negativ şi tomografia computerizată nu indică leziuni pulmonare, şi de asemenea pacientul nu prezintă simptome evidente ale bolii, cum ar fi febra, scrie Agerpres.

Pacienţilor externaţi li se recomandă să-şi supravegheze starea de sănătate şi să-şi limiteze activităţile exterioare timp de două săptămâni după ieşirea din spital, ei fiind de asemenea monitorizaţi în săptămânile următoare prin noi teste de coronavirus.

Conform ultimelor date comunicate de autorităţile din China, numărul infecţiilor cu noul coronavirus în această ţară a ajuns la 78.064 de persoane, din care 2.715 au decedat.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri