Pakistanezii sunt îndemnați să bea mai puțin ceai pe zi, pentru a face față crizei economice puternice

Data actualizării: Data publicării:
un barbat prepara ceai cu lapte in pakistan
Pakistanezii sunt îndemnați să bea mai puțin ceai pe zi, pentru a face față crizei economice puternice. FOTO: Profimedia IMages

Pakistanezii au fost îndemnați să bea mai puțin ceai pentru a menține economia pe linia de plutire. Țara este cel mai mare importator de ceai din lume și se confruntă cu inflația în creștere și cu o depreciere rapidă a rupiei, scrie CNN.

Guvernul le recomandă pakistanezilor să bea mai puțin ceai, iar consumul să fie redus cu „una sau două căni” pe zi, pe motiv că importurile cresc povara financiară a țării.

Totodată, autoritățile recomandă companiilor să își reducă programul, astfel încât să fie redus consumul de energie electrică.

Pakistan este cel mai mare importator de ceai din lume, doar în 2020 valoarea importurilor fiind în valoare de peste 640 de milioane de dolari.

Pe rețelele sociale, oamenii au ironizat apelurile autorităților spunând că reducerea consumului de ceai nu are cum să atenueze problemele economice ale țării.

Țara se confruntă de luni de zile cu provocări economice puternice în condițiile creșterii prețurilor la alimente, gaze și petrol. Rezervele valutare sunt în scădere rapidă. 

Criza economică din Pakistan a dus la înlăturarea prin moțiune de cenzură a premierului Imran Khan, la începutul lunii aprilie și înlocuirea lui cu Shehbaz Sharif. Sharif l-a acuzat pe Khan de gestionarea greșită a problemelor economice și a politicii externe.

A face față crizei economice în creștere a fost o provocare și pentru guvernul lui Sharif.

Luna trecută, Pakistanul a interzis importul de produse neesențiale și de lux pentru a „controla inflația în spirală, a stabiliza rezervele valutare, a consolida economia și a reduce dependența țării de importuri”, a declarat ministrul Marriyum Aurangzeb, într-o conferință de presă din 19 mai. Sharif a spus la acea vreme că decizia „va salva rezerve valutare importante”, iar Pakistanul trebuie să „treacă la austeritate”.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri