Pandemia accentuează depresia. Zeci de mii de oameni ar putea ajunge victimele abuzului de substanțe și suicidului în SUA

Data publicării:
Carantină din cauza pandemiei de coronavirus.
Carantină din cauza pandemiei de coronavirus. Foto: Getty Images

75.000 de americani ar putea să moară din cauza abuzului de substanțe și suicid din cauza pandemiei de coronavirus, conform unei analize realizate de o organizație publică din SUA, relatează CNN.

Accentuarea crizei șomajului, prăbușirea economiei și stresul cauzat de izolare și lipsa unui orizont de timp pentru finalul pandemiei ar putea să ducă la o creștere serioasă a „deceselor din disperare”. Pentru a diminua acest risc, Well Being Trust sugerează, într-un raport emis vineri, că autoritățile locale, statale și federale trebuie să acționeze.

„E nevoie ca autoritățile statale, locale și federale să înceapă să aloce resurse pentru îmbunătățirea tratamentelor pentru problemele de sănătate mentale. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, cazurile de abuz de substanțe și suicid vor crește iar situația se va înrăutăți”, a declarat șeful pentru strategie al organizației.

Organizația a realizat hărți care arată proiecții asupra acestor decese, bazate pe informații din anii trecuți și pe impactul lui COVID-19 asupra șomajului, izolării și incertitudinii.

În 2008, sinucidurile și supradozele de droguri au crescut în aceeași direcție cu șomajul din cauza recesiunii. Șomajul a crescut de la 4.6% în 2007 la un vârf de 10% în 2009, după care a început să scadă până la 3.5% în 2010.

2020 ar putea să fie un an chiar mai problematic din acest punct de vedere. Un consilier economic de la Casă Albă psune că se așteaptă ca șomajul să crească dincolo de 16% după aprilie, „poate chiar 20%”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri