Papa Francisc i-a făcut cadou Regelui Charles bucăți din Sfânta Cruce

Data actualizării: Data publicării:
Papa Francisc le face cu mâna de la geam oamenilor din Piața Sfântul Petru din Roma, pe 16 aprilie 2023.
Papa Francisc i-a dăruit regelui Charles al III-lea două fragmente din Crucea Sfântă. Foto: Profimedia Images

Papa Francisc i-a dăruit regelui Charles al III-lea două fragmente din Crucea Sfântă, presupusa cruce pe care a fost răstignit Isus, acestea fiind incluse într-o cruce mai mare care va fi purtată în fruntea procesiunii regale la ceremonia de încoronare, informează Agerpres.

Micile fragmente au fost încorporate în Crucea de Wales, care va fi purtată, prin faţa a milioane de privitori, către abaţia Westminster, în timpul procesiunii programate la Londra, pe 6 mai.

Cruce
Fragmentele din Crucea Sfântă au fost încorporate în Crucea de Wales care va fi folosită la ceremonia de încoronare. Foto: Profimedia Images

Ambele fragmente au forma unor cruci - una de 1 centimetru, iar cealaltă de 5 milimetri - şi sunt montate în crucea din argint de dimensiuni mai mari, în spatele unui cristal de culoare roz şi pot fi văzute doar de la mică distanţă.

Crucea de Wales va fi binecuvântată miercuri de arhiepiscopul de Wales, Andrew John, în cadrul unei slujbe oficiate la Holy Trinity Church din North Wale, după care va fi transportată la Londra.

După procesiune, crucea va fi folosită atât de biserica anglicană, cât şi de cea catolică din Ţara Galilor.

Confecţionată dintr-un lingou de argint reciclat, Crucea de Wales include, de asemenea, o tijă din cherestea galeză şi un suport din ardezie galeză.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri