Papa Francisc are bronșită infecțioasă și este tratat cu antibiotice la spital

Data publicării:
Papa Francisc stă pe scaun.
Papa Francisc . Foto: Profimedia

Papa Francisc, internat de miercuri la Roma, urmează un tratament cu antibiotice pentru o bronşită infecţioasă, a anunţat, joi, echipa medicală de la spitalul Gemelli. Tratamentul a dus la o „îmbunătăţire semnificativă” au informat medicii.

Francisc, în vârsta de 86 de ani, beneficiază de un „tratament cu antibiotice prin perfuzie care a produs efectele scontate”, a anunțat personalul medical într-un comunicat transmis de Vatican, precizând că Suveranul Pontif ar putea fi externat „în următoarele zile”.

Papa şi-a dedicat după-amiaza „odihnei, rugăciunii şi anumitor sarcini”, a precizat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, potrivit unui comunicat.

După ce a menţionat „examinări programate”, purtătorul de cuvânt al Vaticanului a anunţat, miercuri seara, că Suveranul Pontif suferă de o „infecţie respiratorie” fără legătură cu Covid-19. Papa, care a avut dificultăţi de respiraţie în ultimele zile, urmează să fie supus unui tratament pentru câteva zile, a mai spus el.

Pontiful ar trebui să poată oficia, însă, slujba din Duminica Floriilor de la Vatican, „dacă nu apare ceva neprevăzut”, potrivit surselor din spital citate de ANSA.

Într-un mesaj postat, joi, pe Twitter, Papa s-a declarat „emoţionat de numeroasele mesaje primite în ultimele ore”, de la cele ale episcopilor din mai multe ţări până la cel al preşedintelui american, Joe Biden. „Îmi exprim recunoştinţa tuturor pentru apropiere şi rugăciunile lor”, a scris Papa Francisc.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri