Papa Francisc, în fața celor 50.000 de oameni din Piaţa Sfântul Petru de la Vatican: „Am văzut prea mult sânge, prea multă violenţă”

Data actualizării: Data publicării:
papa francisc in piata sfantul petru de la vatican in fata multimii
Papa Francisc, în tradiţionalului său mesaj "Urbi et Orbi", rostit în faţa a circa 50.000 de credincioşi adunaţi în Piaţa Sfântul Petru din Roma în duminica Paştelui catolic. Foto: Profimedia Images

Papa Francisc a făcut, duminică, un nou apel, cerând să se asculte strigătul de pace al oamenilor în acest "Paşte în vremuri de război". "Ucraina a fost crunt încercată de violenţa şi distrugerile războiului crud şi fără sens în care a fost târâtă", a spus suveranul pontif, în fața a 50.000 de credincioşi adunaţi în Piaţa Sfântul Petru din Roma.

Foto: Profimdia Images
Foto: Profimdia Images

"Am văzut prea mult sânge, prea multă violenţă (...) Inimile noastre sunt, de asemenea, pline de teamă şi durere, în timp ce mulţi dintre fraţii şi surorile noastre au fost nevoiţi să plece departe pentru a se feri de bombardamente", a spus Papa, în tradiţionalului său mesaj "Urbi et Orbi", rostit în faţa a circa 50.000 de credincioşi adunaţi în Piaţa Sfântul Petru din Roma în duminica Paştelui catolic.

"Să fie o decizie pentru pace. Să fie un sfârşit al încordării muşchilor în timp ce oamenii suferă", a afirmat suveranul pontif, mulţumindu-le totodată celor care au găzduit refugiaţi din Ucraina, notează Reuters

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Liderul spiritual al celor 1,3 miliarde de catolici a afirmat că se gândeşte la "numeroasele victime ucrainene", menţionând "milioanele de refugiaţi şi de persoane strămutate, familiile divizate, persoanele în vârstă rămase singure, vieţile şi oraşele distruse". "Am în minte privirea copiilor rămaşi orfani", a adăugat el.

Papa Francisc a făcut totodată apel la un acces "liber" la locurile sfinte din Ierusalim, unde confruntările între palestinieni şi forţele de securitate israeliene au făcut zeci de răniţi în ultimele zile pe Esplanada Moscheilor.

"Fie ca israelienii, palestinienii şi toţi locuitorii Oraşului Sfânt, împreună cu pelerinii, să experimenteze frumuseţea păcii, să trăiască în fraternitate şi să aibă acces liber la locurile sfinte cu respectarea reciprocă a drepturilor fiecăruia", a afirmat papa în timpul tradiţionalei "Urbi et Orbi".

"Să ne rugăm pentru pace pentru Ierusalim şi pentru cei care îl iubesc - creştini, evrei şi musulmani", a adăugat el în faţa credincioşilor din Piaţa Sfântul Petru, rugându-se, de asemenea, pentru "pace pentru Orientul Mijlociu, sfâşiat de ani de diviziuni şi de conflicte".

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri