Papa Francisc va rosti duminică rugăciunea "Angelus" din camera lui de spital

Data publicării:
Papa Francisc salută mulțimea
Papa Francisc salută mulțimea. Sursă foto: Getty Images

Papa Francisc, care a fost operat recent, va rosti duminică tradiţionala rugăciune "Angelus" din camera lui de spital, nu de la o fereastră a Palatului Apostolic din Piaţa Sf. Petru, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, 

Suveranul pontif, în vârstă de 84 de ani, care nu mai are febră, s-a plimbat pe holurile Spitalului Gemelli din Roma şi şi-a reluat activitatea, în alternanţă cu momente de lectură, se arată în comunicatul publicat de Vatican. Papa a fost operat de colon duminica trecută.

Suveranul pontif a oficiat, totodată, slujba de vineri în capela rezervei sale private, în prezenţa persoanelor care îl ajută pe durata spitalizării.

Papa Francisc se află în aceeaşi rezervă de la etajul al zecelea al Spitalului Gemelli pe care a folosit-o şi papa Ioan Paul al II-lea, operat de mai multe ori în acest spital, inclusiv după o tentativă de asasinat în 1981 şi din cauza unei tumori la colon în 1992.

Rezerva, supranumită Vatican III din cauza numeroaselor internări ale lui Ioan Paul al II-lea, ale cărui reşedinţe oficiale erau Vatican şi Castelul Gandolfo, dispune şi de un mic salon echipat cu un altar.

În 1992, Papa Ioan Paul al II-lea a rostit în acest loc rugăciunea "Angelus"

Ioan Paul al II-lea a rostit în acest loc rugăciunea "Angelus" pe 26 iulie 1992 şi a venit să salute credincioşii de la fereastra rezervei sale.

Sfântul Scaun nu a precizat dacă Papa Francisc va saluta şi el mulţimea duminică de la fereastra rezervei.

După intervenţia chirurgicală de duminica trecută, programată pentru a trata o stenoză diverticulară a colonului, papa Francisc ar trebui să rămână internat timp de "aproximativ o săptămână, dacă nu apar complicaţii", a precizat luni biroul de presă de la Vatican, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri