Papa Francisc, vizită istorică în Irak. O călătorie foarte riscantă și complicată din punct de vedere logistic

Data actualizării: Data publicării:
Un militar irakian lângă un afiș cu Papa Francisc.
Papa Francisc începe mâine o vizită istorică în Irak, un stat măcinat de război și conflicte civile. Foto: Profimedia

Papa Francisc începe mâine o vizită istorică în Irak, un stat măcinat de război și conflicte civile. Aceasta este prima vizită sfântului părinte în afara Italiei de când a început pandemia de COVID-19.

Papa Francisc este primul suveran pontif care merge în pelerinaj în Irak, unde doar 1% din populație este creștină. Țara a cunoscut un exod al acestora în ultimele decenii din cauza conflictelor violente și a ascensiunii grupării teroriste Stat Islamic.

Suveranul Pontif urmează să viziteze capitala Bagdad, orașul Erbil, precum și Mosul în timpul vizitei sale din care va dura 4 zile. Aceasta este considerată extrem de complicată din punct de vedere logistic și foarte riscantă. În primul rând din cauza amenințării atacurilor și în al doilea rând din cauza crizei provocate de pandemia de COVID-19 în Irak. Acolo, cazurile au explodat în ultima perioadă și există teama că adunările legate de vizita suveranului Pontif vor agrava situația.

Papa Francisc: Dragi frați și surori din Irak, pacea fie cu voi! Peste câteva zile voi fi în sfârșit printre voi. Doresc să vă cunosc, să vă văd fețele, să vă vizitez pământul, leagăn străvechi și extraordinar al civilizației. Vin ca pelerin, ca pelerin penitent pentru a implora iertare și împăcare de la Domnul, după ani de război și terorism, pentru a cere lui Dumnezeu consolare pentru inimi și vindecare pentru răni.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri