Papa i-a spus lui Kiril să nu fie „băiatul de altar al lui Putin”: Mi-a citit, cu un cartonaș în mână, toate justificările războiului

Data actualizării: Data publicării:
Russia Putin
Președintele Rusiei Vladimir Putin și patriarhul Kiril. Foto: Profimedia Images

Papa Francisc l-a avertizat pe liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kiril, să nu devină „băiatul de altar al lui Putin”, a spus Suveranul Pontif într-un interviu pentru Corriere della Sera.

Papa l-a criticat pe Kiril și pentru că a susținut invadarea Ucrainei. „Am vorbit cu el timp de 40 de minute prin Zoom”, a declarat Papa, potrivit CNN. „În primele 20 de minute mi-a citit, cu un cartonaș în mână, toate justificările războiului”.

„L-am ascultat și i-am spus: nu înțeleg nimic despre asta”, a spus Papa. „Frate, nu suntem clerici de stat, nu putem folosi limbajul politicii ci pe cel al lui Isus. Suntem păstori ai aceluiași popor sfânt al lui Dumnezeu. Pentru aceasta trebuie să căutăm căi de pace, pentru a pune capăt războiului”.

Suveranul Pontif i-a spus Patriarhului Kiril al Moscovei că „nu se poate transforma în băiatul de altar al lui Putin”.

Papa Francisc a spus că discuția telefonică cu Kirill a avut loc pe 16 martie și că atât el, cât și Patriarhul au convenit să amâne o întâlnire planificată pe 14 iunie la Ierusalim.

Întrebat dacă ar putea fi patriarhul Kirill, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, omul care îl poate convinge pe liderul de la Kremlin să deschidă ușa dialogului, suveranul pontif a negat.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri