Papa spune că soldaţii din anumite grupuri etnice ale Federaţiei Ruse sunt mai "cruzi" pe front

Data publicării:
Papa Francisc
Declaraţiile papei Francisc au fost condamnate de Ministerul de Externe al Rusiei. Foto: Profimedia Images

Ministerul rus de Externe a catalogat drept "perverse" declaraţiile papei Francisc, care a spus că soldaţii din anumite grupuri etnice ale Federaţiei Ruse, precum cecenii sau buriaţii, dau dovadă de mai multă cruzime pe front, scrie BBC.

Papa a făcut aceste declaraţii într-un interviu pentru revista iezuită America.

"În general, cei mai cruzi sunt poate cei din Rusia, dar nu ruşii tradiţionali, ci cei precum cecenii, buriaţii şi aşa mai departe", a spus Papa, adăugând că "invadatorul rămâne statul rus".

Referindu-se la acuzaţiile conform cărora a ezistat să-l condamne direct pe Vladimir Putin, Papa Francisc a spus că poziţia sa faţă de preşedintele rus este subînţeleasă.

"Uneori încerc să nu specific, pentru a nu jigni, deşi este clar pe cine condamn. Nu este nevoie să o spun cu nume şi prenume. Toată lumea cunoaşte poziţia mea, cu sau fără Putin, fără să fie nevoie să-l numesc", a spus papa.

Declaraţiile au fost condamnate de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Rusia, Maria Zakharova.

"Aici nu mai este vorba de rusofobie, este o perversiune de un nivel incalificabil. Suntem o familie împreună cu buriaţii, cecenii şi ceilalţi reprezentanţi ai ţării noastre multietnice şi multiconfesionale", a spus Zakharova.

În interviul său, papa Francisc a numit foametea provocată de Stalin în Ucraina, între anii 1932 şi 1933 drept un genocid și un "ascendent istoric" al actualului război.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri