Galerie Foto Paradisul din Caraibe, cu ape turcoaz si plaje cu nisip alb, unde au fugit mii de turiști ruși

Data publicării:
insula margarita
Mii de turiști ruși au găsit o bijuterie tropicală cu țărmuri cu nisip fin și alb, dar și cu ape turcoaz în Caraibe. FOTO: Profimedia Images

Mii de turiști ruși au găsit o bijuterie tropicală cu țărmuri cu nisip fin și alb, dar și cu ape turcoaz în Caraibe. Confruntați cu restricții de zbor din cauza războiului, turiștii ruși aflați în căutarea unor destinații însorite sunt în această ultimă lună a anului în frumoasa Insulă Margarita a  Venezuelei.

Anii de tulburări politice și economice din Venezuela i-au speriat pe majoritatea turiștilor, națiunile occidentale avertizând cetățenii să nu călătorească acolo. 

Președintele Nicolás Maduro, care vede turismul ca pe o armă secretă pentru revitalizarea unei economii care dă semne timide de redresare după ani de hiperinflație și devalorizarea bruscă a monedei, a semnat un acord cu aliatul său - Rusia, pentru a primi 100.000 de turiști până la 31 decembrie, scrie The Guardian.

În ultimele două luni, 3.000 de turiști ruși au ajuns în insulă cu un zbor direct de la Moscova, operat de compania rusă Norwind Airlines. Ruta s-a redeschis în 2 octombrie după o întrerupere de șapte luni din cauza războiului și a fost modificată pentru a evita survolarea spațiilor aeriene unde sunt restricții din cauza sancțiunilor. Zborul durează 14 ore.

Mii de turiști ruși au găsit o bijuterie tropicală cu țărmuri cu nisip fin și alb, dar și cu ape turcoaz în Caraibe. FOTO: Profimedia Images
Mii de turiști ruși au găsit o bijuterie tropicală cu țărmuri cu nisip fin și alb, dar și cu ape turcoaz în Caraibe. FOTO: Profimedia Images

Insula este privită ca o opțiune accesibilă pentru turiștii care spun că un pachet turistic pentru 12 zile costă 3.500 de dolari.

Un panou pe care scrie „Bine ați venit” în limba rusă îi întâmpină pe turiști pe aeroportul internațional al insulei. Totul este organizat, de la tururi ale insulei la servicii de traducere în limba rusă. Turiștii nu părăsesc hotelul fără ghid.

"Nu există multe destinații disponibile în Rusia în acest moment. Este greu să găsești locuri unde să mergi în vacanță", spune Ekaterina Dolgova, în vârstă de 39 de ani, care vinde materiale medicale. Dolgova a spus că a decis să călătorească în Venezuela după ce a exclus Egiptul, pe care l-a vizitat deja de două ori, și unde spune că s-a schimbat atitudinea față de ruși după începutul războiului.

Dintr-un grup de turiști ruși care vizitează insula însoțiți de un ghid, ea este singura dispusă să vorbească despre războiul din Ucraina. "Un război este de departe cel mai rău lucru", spuse femeia.

Ceilalți turiști ruși sunt reținuți în comentarii. Unii se tem de repercusiuni dacă vor vorbi, în timp ce alții susțin războiul lui Vladimir Putin.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri