Pariu ratat pentru Saakașvili la întoarcerea în Georgia. Partidul de guvernământ a câștigat alegerile cu un scor covârșitor

Data actualizării: Data publicării:
Bărbat cu mască votează la alegeri
Partidul de guvernământ a câștigat alegerile din Georgia cu un scor mare. Foto: Profimedia Images

Partidul de guvernământ din Georgia, Visul Georgian, a câștigat alegerile municipale cu un scor mare, la o zi după revenirea în țară a fostului președinte Saakașvili, într-o încercare a acestuia de a influența scrutinul în favoarea opoziției, relatează Reuters. Saakașvili a fost arestat, vineri, la doar câteva ore după ce s-a întors în țara sa de origine.

Partidul Visul Georgian a câștigat 46,7% dintre voturi, în timp ce partidul de opoziție, Mișcarea Națională Unită, fondat de Saakașvili, nu a reușit să obțină decât 30,7%. Informațiile vin de la Administrația Electorală a Georgiei, care a numărat 99.97% dintre voturi.

O misiune de observatori de la OSCE a declarat într-un comunicat că scrutinul a fost „marcat de acuzații răspândite de intimidare, cumpărare de voturi și presiuni, deși candidații au putut să-și facă campanie liberi”.

Situația politică din Georgia rămâne foarte tensionată în ultimii ani, în contextul unor alegeri parlamentare de anul trecut extrem de controversate și marcate de acuzații de fraudă. Opoziția boicotează actualul parlament rezultat în urma acelor alegeri.

„Este foarte important că azi s-a mai făcut un pas spre stabilizare și democrație”, a spus președinta Salome Zourabișvili, după încheirea scrutinului.

Citiți și: Volodimir Zelenski spune că se va implica personal pentru readucerea în Ucraina a lui Saakașvili

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri