Parizienii au luat cu asalt parcurile, redeschise cu trei zile mai devreme. "Parcă am fi fost eliberaţi dintr-un fel de închisoare"

Data actualizării: Data publicării:
France Organizes Gradual Exit From Coronavirus Lockdown
Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images

Parcurile şi grădinile din Paris s-au redeschis sâmbătă, cu trei zile mai devreme. Pentru prima dată după aproape 11 săptămâni de restricţii impuse de pandemie, au fost pline, în condițiile în care prognozele indicau până la 28 de grade Celsius în weekend, informează Reuters, citată de Agerpres.

Întrucât nerăbdarea publicului crescuse, iar prognozele indicau până la 28 de grade Celsius în weekend, autorităţile au devansat redeschiderea parcurilor, programată iniţial pentru 2 iunie.

''Cel puţin suntem liberi'', a spus Anne, o pariziancă, la scurt timp după redeschiderea Grădinii Luxemburg, un parc cu o vechime de 400 de ani, situat pe malul stâng al Senei. ''Ne simţim ca şi cum am fi fost eliberaţi dintr-un fel de închisoare''.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a făcut presiuni asupra guvernului pentru a redeschide parcurile. Hidalgo candidează pentru un al doilea mandat la alegerile de luna viitoare.

Regulile de distanţare socială rămân în vigoare pe tot teritoriul Parisului, unul dintre cele mai dens populate oraşe europene, iar purtarea măştilor de protecţie în parcuri ar putea deveni în curând obligatorie, întrucât responsabilii din domeniul sănătăţii rămân prudenţi în ceea ce priveşte orice creştere a numărului de cazuri noi.

Franţa, una dintre cele mai grav afectate ţări din Europa, a raportat peste 186.000 de cazuri şi 28.714 de decese.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri