Partidul Angelei Merkel, pe primul loc în alegerile din cel mai populat land german. Verzii sunt în ascensiune, SPD scade

Data publicării:
Angela Merkel
Angela Merkel Foto: Getty Images

Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a cancelarului german Angela Merkel a ieșit pe primul loc la alegerile locale desfăşurate duminică în landul Renania de Nord-Westfalia, conform unui exit-poll difuzat de postul WDR, transmite agenţia DPA, preluată de Agerpres.

Potrivit acestui sondaj, CDU ar fi obţinut circa 36% din voturi, cu circa 1,5 procente mai puţin faţă de ultimul scrutin similar. Partidul Social-Democrat (SPD) vine pe locul doi, cu 23,5% din sufragii, ceea ce reprezintă o scădere pronunţată faţă de cele 31 de procente obţinute la alegerile precedente.

În schimb, au crescut semnificativ Verzii, care în acest sondaj la ieşirea de la urne au 19%, faţă de 11,7% la ultimul scrutin.

În jur de 14 milioane de alegători au fost chemaţi să-şi aleagă primarii de localităţi şi reprezentanţii în consiliile districtuale în cel mai populat land german, principalul centru industrial al ţării.

Acest scrutin este considerat unul cu valoare de test în perspectiva alegerilor legislative federale care se vor desfăşura anul viitor, la care Angela Merkel a anunțat că nu va încerca să obţină încă un mandat de cancelar.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri