Partidul anti-sistem din Bulgaria, condus de un cântăreț, a urcat pe primul loc în sondaje înainte de alegerile de duminică

Data actualizării: Data publicării:
Parliamentary elections in Bulgaria
Alegeri legislative în Bulgaria. Foto: Agerpres / EPA / Vassil Donev

Noul partid anti-sistem din Bulgaria, Există un Astfel de Popor (ITN), condus de un cântăreț și moderator de talk-show-uri, a ajuns pe primul loc într-un sondaj realizat înainte de alegerile anticipate de duminică, relatează Reuters.

În cel mai nou sondaj realizat înainte de alegerile care vor avea loc în 11 iulie, ITN a depășit cu 0,3% formațiunea GERB, aflată până acum la guvernare și și-a mărit considerabil procentul electoral față de alegerile din aprilie – 21,8% față de cele 17,7 obținute anterior. ITN a fost surpriza alegerilor din aprilie, clasându-se pe locul doi și depășind Partidul Socialist, unul dintre partidele tradiționale bulgare.

GERB a cunoscut o scădere în intențiile de vot – la alegerile din aprilie s-a clasat pe primul loc cu 26,2%, însă nu a reușit să formeze un guvern.

Sondajul a fost realizat de casa de sondare Alpha Research din Sofia și arată că deși sprijinul pentru mai multe formațiuni anti-sistem a crescut, ele nu ar putea, totuși, să formeze un guvern.

„În ciuda pozițiilor lor îmbunătățite, partidele de protest anti-sistem nu pot să obțină 120 de locuri în Parlament, numărul necesar pentru o majoritate”, a transmis casa de sondare.

În acest condiții sunt șanse mari ca blocajul politic să se mențină și după alegerile de duminică.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri