Partidul cancelarului Olaf Scholz suferă o nouă înfrângere în alegerile regionale. CDU câștigă în cel mai populat land german

Data publicării:
Hendrik Wuest
Premierul landului Renania de Nord-Westfalia, Hendrik Wuest (CDU), se îndreaptă către un nou mandat Foto: Profimedia Images

Partidul Social-Democrat german (SPD) al cancelarului Olaf Scholz a fost devansat în mod clar de conservatorii din CDU (Uniunea Creştin Democrată) la alegerile legislative care au avut loc duminică în Renania de Nord - Westfalia, landul german cu cea mai mare populaţie.

Partidul cancelarului Olaf Scholz a obţinut doar 28 la sută din voturi, faţă de 35 la sută cât au obţinut creştin-democraţii fostului cancelar Angela Merkel, arată estimările publicate de canalele publice de televiziune ARD şi ZDF.

CDU a câştigat în 2017 alegerile regionale din acest land, care fusese decenii la rând bastion social-democrat, scrie Agerpres.

Verzii şi FDP (Partidul Liberal Democrat) au obţinut la rândul lor 18,5 la sută şi respectiv 5 la sută, conform exit-pollurilor, ceea ce înseamnă că pentru o coaliţie guvernamentală va fi nevoie de susţinerea ecologiştilor.

Pentru social-democrați este al doilea weekend la rând în care suferă o înfrângere drastică într-un scrutin regional. Duminica trecută, ei au pierdut  și mai drastic în alegerile regionale din  Schleswig-Holstein, un land din nordul Germaniei, unde au reușit o clasare abia pe locul al treilea, după conservatori şi Verzi.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri