Patru bărbați care au plecat de acasă cu gândul de a comite un jaf au fost găsiți împușcați, dezmembrați și aruncați într-un râu

Data actualizării: Data publicării:
Imagini cu victimele unor crime comise în Oklahoma
După dispariția celor patru victime și suspectul principal în acest caz a fost dat dispărut. Ulterior, acesta a fost arestat. Foto: Profimedia Images

Dispariția misterioasă a patru prieteni din America s-a transformat luni într-o poveste sumbră după ce poliția a confirmat că rămășițele lor au fost descoperite într-un râu, victimele fiind împușcate mortal și dezmembrate, scrie The New York Times.

Joe Prentice, șeful poliției din Okmulgee, un oraș de 11.000 de locuitori din statul Oklahoma, a spus că doi dintre cei patru bărbați uciși erau frați și a dezvăluit numele victimelor: Mark Chastain – 32 de ani, Billy Chastain – 30 de ani, Mike Sparks – 32 de ani, Alex Stevens – 29 de ani.

Prentice a mai spus că investigatorii cred că bărbații plănuiau să „comită o infracțiune” după ce au plecat pe biciclete din casa lui Billy Chastain. Cei patru au dispărut apoi.

Bărbații sunt bănuiți că voiau să comită un jaf pe baza unei informații primite de la un martor care a fost invitat să se alăture grupului ca să fure o sumă de bani atât de mare încât să le ajungă tuturor, potrivit șefului poliției care l-a citat pe martor.

Terminologia folosită este asociată de obicei cu activitățile infracționale, „dar nu știm ce plănuiau sau unde plănuiau să comită [infracțiunile]”, a adăugat Prentice.

Bărbați-Oklahoma
Bărbații sunt bănuiți că voiau să comită un jaf înainte să fie dați dispăruți. Capturi foto: Facebook / Okmulgee Police Department

Soția lui Mark Chastain, Jessica, a spus săptămâna trecută că, duminică, soțul ei și-a parcat mașina lângă o casă care aparține familiei, acolo unde cei patru bărbați își petreceau de multe ori timpul liber.

„Ei nu merg departe – niciodată”, a spus doamna Chastain pentru un post de televiziune. Un trecător a observat ceva suspicios vineri în râul Deep Fork și informația sa i-a condus pe investigatori să găsească rămășițe umane care ieșiseră la suprafața apei.

Abia luni, însă, poliția a confirmat identitatea victimelor. Procesul a durat o vreme mai îndelungată din cauză că toți cei patru aveau răni provocate prin împușcare și au fost aruncați în râu după ce au fost dezmembrați.

Deep Fork Oklahoma
Râul Deep Fork din Oklahoma în care au fost găsite rămășițele celor patru bărbați. Foto: Profimedia Images

Un „eveniment violent” a avut loc în preajma unui depozit de fiare vechi

Prentice a spus marți că poliția l-a arestat pe proprietarul unui depozit de fiare vechi, Joe Kennedy, care a fost descris ca fiind „o persoană de interes” pentru investigația condusă de autorități.

Kennedy le-a spus investigatorilor vineri că nu îi știa pe cei patru bărbați. Până sâmbătă, Kennedy a fost dat dispărut. Apoi, luni, șeful poliției a spus că mașina lui Kennedy a fost găsită „abandonată” în spatele unei întreprinderi din Morris, o localitate aflată la 10 kilometri de Okmulgee.

Joe-Kennedy
Joe Kennedy, singurul suspect aflat în vizorul poliției până acum, a fost arestat pentru o altă infracțiune. Captură foto: newson6

Kennedy a fost arestat marți într-o mașină furată în Daytona Beach Shores, Florida, în legătură cu un schimb de focuri care a avut loc în 2012, a anunțat șeful poliției. Deocamdată, nu i-au fost aduse acuzații legate de crimele din Okmulgee.

Depozitul de fier vechi se află lângă o proprietate unde investigatorii au găsit „dovezi ale unui eveniment violent”, a explicat șeful poliției fără să elaboreze. Acesta a mai spus că un semnal provenit de la telefonul lui Mark Chastain a fost reperat în zona depozitului.

Investigatorii nu au recuperat arma folosită în timpul crimelor și nu au găsit nici bicicletele pe care mergeau cele patru victime înainte să dispară.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri