Pedeapsa dură primită de doi bărbați din Indonezia. Au fost biciuiți în public după ce ar fi fost surprinși în ipostaze intime

Data actualizării: Data publicării:
Un bărbat este pedepsit în mod public prin biciuire în provincia Aceh, Indonezia
Provincia Aceh a pus în aplicare în 2001 legea islamică Șiria care interzice raporturile sexuale între persoanele de același gen. Foto: Profimedia Images

Doi bărbați din Aceh, provincia din Indonezia care aplică legislația islamică numită Șaria, au fost biciuiți în public pentru că au întreținut relații sexuale cu persoane de același gen. Fiecare bărbat a primit câte 77 de lovituri de vergea iar scena brutală a fost urmărită de zeci de persoane, scrie The Guardian.

Cei doi bărbați, în vârstă de 27 și respectiv 29 de ani, au fost arestați în luna noiembrie, după ce mai mulți oameni au dat buzna în apartamentul lor, unde i-ar fi surprins în ipostaze intime. Inițial, cei doi au fost condamnați la 80 de lovituri de vergea (o nuia subțire, folosită în general ca instrument pentru pedeapsă corporală), însă numărul a fost redus la 77, având în vedere că bărbații au stat la închisoare în ultimele luni.

Cuplul a agonizat în durere și a implorat ca pedeapsă să fie oprită. În tot acest timp, zeci de oameni urmăreau scena iar mama unuia dintre bărbați a leșinat.

De asemenea, alte patru persoane au fost biciuite joi pentru consumul de băuturi alcoolice și pentru relații extraconjugale. Totodată, femeile care poartă haine mulate și cei care sunt prinși la jocuri de noroc primesc același gen de pedeapsă.

Este a treia oară când autoritățile din Aceh pedepsesc persoanele gay în acest fel, după ce, în 2001, provincia a pus în aplicare legea islamică Șiria care interzice raporturile sexuale între persoanele de același gen, ca parte a unei înțelegeri cu guvernul central.

Cu toate acestea, numeroase asociații pentru drepturile omului condamnă măsura pedepsei prin biciuire.

„O pedeapsă brutală, absolut medievală”

„Autoritățile trebuie condamnate universal pentru ca această pedeapsă brutală, absolut medievală, pentru un act care nu ar trebui niciodată să fie incriminat!”, a susținut Phil Robertson, director adjunct al diviziei Asia Human Rights Watch, pentru The Guardian.

Și președintele indonezian Joko Widodo a cerut în nenumărate rânduri ca aceste practici să fie interzise, însă nu a reușit în cele din urmă să le oprească.

Deși în alte părți ale Indoneziei, relațiile între persoanele de același sex nu sunt ilegale, comunitățile LGBT sunt discriminate din ce în ce mai mult în ultimii ani, iar poliția le vizează în baza unei legi pornografice.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri