Pedeapsa primită de adolescenta palestiniană care a pălmuit un soldat israelian

Data publicării:
ahed tamimi

O adolescentă din Palestina, a cărei altercație cu un soldat israelian a transformat-o într-un simbol mondial al rezistenței, va sta opt luni la închisoare, fără posibilitatea eliberării pe cauțiune. Tânăra Ahed Tamimi a fost condamnată miercuri, de o instanță militată, pentru că l-a pălmuit pe soldatul israelian, relatează New York Times.

Adolescenta în vârstă de 17 ani a acceptat să cadă la o înțelegere prin care procesul s-a încheiat cu sentința dată miercuri, ceea ce înseamnă că tânăra ar putea fi eliberată în luna iulie. Ea a primit și o amendă de 1.400 de dolari, dar și o a doua condamnare la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Pe 15 decembrie, la câteva ore după ce o rudă a adolescentei a fost împușcată în față cu un glonț de cauciuc, în timpul unei altercații între locuitorii palestinieni din Nabi Saleh și forțele armatei israeliene, Ahed Tamimi a înfruntat curajoasă un grup de soldați înarmați.

În timp ce mama ei difuza live pe Facebook confruntarea, adolescenta a țipat, l-a pălmuit și lovit cu picioarele pe unul dintre soldați. În tot acest timp, bărbatul nu a ripostat în niciun fel, iar ulterior a plecat.

Imaginile cu tânăra difuzate de media au transformat-o pe tânără într-un simbol al rezistenței palestiniene. Însă la doar câteva ore după apariția filmării la televiziuni și în presă, tânăra a fost arestată, în mijlocul nopții. Mama ei a fost pusă și ea sub acuzare, dar și o verișoară a adolescentei.

Toate cele trei femei au căzut la o înțelegere cu instanța militară care le-a condamnat. Ahed Tamimi va mai sta în închisoare până în luna iulie, întrucât se consideră că a executat deja 4 luni de închisoare, din decembrie până în martie. Și mama ei va fi eliberată tot în luna iulie.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri