Pedepse grele pentru cuplul care și-a numit copilul în memoria lui Hitler. Cât vor sta după gratii

Data publicării:
neo nazisti
Foto: BBC News

Adam Thomas și Claudia Patatas, un cuplu de neo-naziști din Marea Britanie, au fost condamnați la închisoare, acuzați că fac parte dintr-un grup terorist, National Action, interzis în 2016, scrie The Guardian.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Thomas, în vârstă de 22 de ani, și Patatas, de 38 de ani, au fost condamnați de instanța din Birmingham la 6 ani și jumătate, respectiv 5 ani de închisoare. Judecătorul care a citit sentința a afirmat că cei doi aveau în spate „o lungă istorie de crezuri rasiste și violente”.

Darren Fletcher, un apropiat al celor doi, a fost și el condamnat la cinci ani de închisoare, după ce a recunoscut că face parte din gruparea neo-nazistă.

„Țelurile și obiectivele acestei grupări sunt de a răsturna democrația în această țară prin violențe și crime împotriva umanității și instaurarea unui regim nazist care ar eradica părți întregi ale sociețății prin crime de masă”, a spus judecătorul.

La audierile de săptămâna trecută, procurorii au susținut că Fletcher și-a învățat fetița să facă salutul nazist, apoi i-a trimis Claudiei Patatas un mesaj în care o anunța că, în sfâșit, copilul a reușit să execute salutul.

Mai mult, Adam Thomas și Claudia Patatas au fost acuzați că și-au numit copilul „Adolf”, pentru a-și exprima admirația față de Hitler. Cuplul avea svastica imprimată pe mai multe perne din casă, iar fotografiile strânse ca probe din casa lor arată că cei doi își îmbrăcaseră copilul nou-născut în costumul alb folosit de Ku Klux Klan.

Cei doi, foști paznici la depozitele Amazon, au crezuri profund rasiste și militau pentru reclădirea lagărelor de concentrare, iar procurorii au reușit să obțină condamnările arătând că aceștia aveau inclusiv planuri de violență extremă împotriva persoanelor de culoare sau asupra evreilor, adăugând că atât Thomas, cât și Patatas glorificau masacrul comis de Anders Breivik pe insula Utoya, din Norvegia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri