Peng Shuai neagă faptul că ar fi acuzat vreodată pe cineva de abuz sexual. „Agresiune sexuală? Nu am afirmat niciodată așa ceva”

Data actualizării: Data publicării:
Jucătoarea de tenis chineză Peng Shuai, într-un meci la un turneul WTA.
Jucătoarea de tenis chineză Peng Shuai. Foto: Profimedia Images

Tenismena chineză Peng Shuai a negat că faptul că ar fi acuzat vreodată pe cineva de agresiune sexuală. Peng Shuai a spus, într-un inteviu acordat publicației franceze L'Equipe, că tot ea și-a șters propria postare, publicată în noiembrie 2021, pe o rețea de socializare în care acuza un înalt oficial chinez de agresiune sexuală asupra ei, informează Reuters.

Peng Shuai, în vârstă de 35 de ani, fostă campioană la dublu la Wimbledon și la Roland Garros, a provocat la finalul anului trecut un scandal internațional după ce l-a acuzat pe fostul vicepremier chinez Zhang Gaoli că a făcut presiuni asupra ei să facă sex.

Acuzația a fost făcută într-o postare publicată pe contul lui Peng de pe Webo, rețeaua socială a Chinei, postare ștearsă ulterior.

În postarea respectivă, concepută ca o scrisoare deschisă către Zhang, Peng a susținut că au avut o relație intermitentă care a durat cel puțin 10 ani. Peng a mai spus că și-a deschis inima în fața lui Zhang, care acum are 75 de ani.

În interviul acordat recent în Beijing L'Equipe, Peng a negat însă aceste acuzații.

„Agresiune sexuală? Niciodat nu am spus că cineva m-ar fi agresat sexual în vreun fel”, a spus Peng, fără a oferi alte detalii, când a fost întrebată direct despre postarea ștearsă de pe Webo.

„De ce a trebuit să te întorci la mine, să mă duci la tine acasă și să mă forțezi să fac sex cu tine? Da, nu aveam nicio dovadă și pur și simplu era imposibil să adun dovezi. Nu am cuvinte să spun cât de dezgustată am fost și de câte ori m-am întrebat dacă mai sunt om. Mă simt ca un cadavru care merge”, era textul mesajului publicat de Peng Shuai, conform capturilor de ecran făcute înainte ca acesta să fie șters de pe rețeaua socială.

Ulterior, tenismena a dispărut subit din viața publică. Comunitatea internațională a făcut presiuni asupra Chinei pentru a obține informații despre soarta sportivei. ONU a solicitat oficial probe din care să rezulte că Peng este în siguranță, iar WTA a anunțat că suspendă toate turneele din China.

În luna decembrie 2021, tenismena Peng Shuai declara că nu a acuzat pe nimeni de agresiune sexuală și că postarea sa de pe rețelele sociale a fost „greșit înțeleasă”.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri