Pentagon: Doar o invazie terestră poate distruge programul nuclear al Coreei de Nord

Data publicării:
racheta bun
Foto: Shutterstock

Un oficial de la vârful Pentagonului afirmă că singura cale pentru stoparea programului nuclear al Coreei de Nord este o invazie terestră. Între timp, senatorii democrați îi cer secretarului de stat Rex Tillerson ca SUA să nu renunțe la soluția diplomatică pentru soluționarea conflictului, relatează The Guardian.

racheta bun
Foto: Shutterstock

Statele Unite evaluează capacitatea regimului de la Phenian de a lovi cu rachete balistice zone populate din Coreea de Sud, în condițiile în care capitala, Seul, cu o populație de peste 25 de milioane de locuitori, se află la mai puțin de 60 de kilometri de zona demilitarizată dintre cele două țări.

Președintele american Donald Trump, care a început o vizită în Asia, a declarat că „nimeni, niciun dictator, niciun regim nu ar trebui să subestimeze puterea de intervenție a Statelor Unite”. El a vorbit în fața unui public format în mare parte din militari, la baza aeriană Yokota, de lângă Tokyo. Trump va vizita cinci țări din Asia, urmând ca după Japonia să meargă și în Coreea de Sud, Filipine, China și Vietnam.

Trump a amenințat în repetate rânduri că „va distruge Coreea de Nord” și a contracarat orice eforturi ale secretarului de stat Tillerson pentru găsirea unei soluții diplomatice. De asemenea, el a declarat că ar fi dispus să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri