Video PentagonLeaks: Momentul în care este arestat tânărul suspectat că a „scurs” documentele secrete ale SUA

Data actualizării: Data publicării:
arestat
Momentul în care tânărul suspectat că a „scurs” documentele secrete ale SUA este arestat. Foto: Captură video Digi24

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) al SUA l-a reţinut joi la North Dighton, Massachusetts, pe presupusul autor al recentei scurgeri de documente militare secrete ale Pentagonului, stânjenitoare pentru Washington şi care pare a fi cea mai gravă breşă în sistemul american de securitate din ultimul deceniu, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Reţinerea suspectului a fost anunţată de FBI printr-un comunicat, fără a preciza identitatea acestuia. Dar presa asigură că numele său este Jack Teixeira, în vârstă de 21 de ani, membru al membru al Gărzii Naţionale Aeriene din Massachusetts.

Suspectul conduce „Thug Shaker Central”, un grup online unde circa 20-30 de persoane îşi manifestă pasiunea pentru arme, jocuri video şi afişează meme-uri rasiste.

Postate iniţial pe pagina web a respectivului grup, documentele secrete apărute începând din weekendul trecut şi pe reţelele de socializare Twitter şi Telegram oferă o imagine asupra activităţilor de culegere de informaţii desfăşurate de SUA pe plan global. Dar ies în evidenţă dezvăluirile despre războiul ruso-ucrainean şi despre ajutorul militar occidental oferit Kievului. Datate din februarie şi martie, aceste documente arată deopotrivă deficienţe atât ale armatei ruse, cât şi ale armatei ucrainene.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri