Pentagonul respinge oferta Poloniei de a ceda gratuit avioanele sale MiG-29 Statelor Unite. „Nu credem că propunerea este viabilă”

Data actualizării: Data publicării:
mig 29 al poloniei in zbor
La începutul lunii martie, Polonia s-a declarat dispusă să-și cedeze gratuit flota de avioane MiG-29 Statelor Unite. Foto: Profimedia Images

Statele Unite consideră că nu este viabilă propunerea Varşoviei de a trimite avioanele sale MiG-29 armatei americane, pentru ca acestea să fie apoi predate Ucrainei, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Pentagonului. Polonia se oferise să cedeze gratuit MiG-urile sale, cerând la schimb avioane americane cu capabilități similare.

„Nu credem că propunerea Poloniei este viabilă”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, într-un comunicat, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

El a mai arătat că o astfel de organizare a acordării de asistenţă militară Ucrainei, confruntată cu invazia rusă, „trezeşte motive semnificative de îngrijorare pentru NATO în întregul său”.

Totuși, John Kirby a precizat că SUA continuă să se consulte cu aliații pentru a căuta soluții de a oferi sprijin Ucrainei.

Guvernul de la Varșovia a anunțat marți că este pregătit să trimită, imediat și gratuit, toate avioanele lor MiG-29 spre baza militară de la Ramstein, în Germania, punându-le la dispoziția guvernului Statelor Unite, urmând ca acestea să poată fi trimise apoi, cel mai probabil, în Ucraina, ca formă de sprijin pentru armata ucraineană care se apără de două săptămâni de invadatorii ruși.

În schimb, Polonia cere să primească la schimb, avioane americane folosite, dar care au aceleași capabilități ca avioanele cedate.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri