Galerie Foto Pentru că Moscova a impus restricții la intrarea în baruri și restaurante, oamenii își tatuează QR codul care demonstrează vaccinarea

Data actualizării: Data publicării:
scanare tattuaj cu qr code
Locuitorii din Moscova își tatuează QR codul care demonstrează vaccinarea. Foto: Profimedia Images

Idee inedită în Moscova, după ce autoritățile au introdus un pașaport sanitar obligatoriu la intrare în restaurante, baruri și cafenele, cu scopul de a limita răspândirea tulpinii Delta. O companie de tatuaje oferă oamenilor posibilitatea să-și tatueze temporar codul QR care demonstrează că s-au vaccinat împotriva COVID-19 sau au fost testați negativ, relatează The Moscow Times.

Tatuajele sunt temporare și se realizează pe baza adeverinței care atestă vaccinarea sau cu dovada unui test PCR Covid negativ. Ideea aparține unei companii de livrări de mâncare, Delivery Club, relizată în colaborare cu Everink Tattoo, un salon de tatuaje, și a fost gândită imediat ce autoritățile ruse au anunțat că intrarea în restaurante, baruri și cafenele se poate face doar pe baza unui pașaport sanitar, emis cu adeverința de vaccinare sau cu un test PCR negativ. 

Unii locuitori din Moscova şi-au tatuat codul QR care demonstrează vaccinarea. Foto: Profimedia Images
Unii locuitori din Moscova şi-au tatuat codul QR care demonstrează vaccinarea. Foto: Profimedia Images

Moscova a apelat la aceste măsuri restrictive, care au intrat în vigoare la finele lunii iunie pentru a împiedica răspândirea noi variante a coronavirusului, Delta. 

Astfel tatuajele cu QR codul îi vor scuti pe moscoviți de efortul de a avea telefonul la îndemână, scanarea putând fi realizată direct de pe braț. 

„Am vrut să facem mai amuzantă prezentarea codurilor QR în locațiile din oraș”, au precizat reprezentanții Delivery Club prin intermediul unui comunicat de presă. 

Cât costă un tatuaj cu QR codul de vaccinare

Un astfel de tatuaj costă 560 de ruble, adică aproximativ 8 dolari, iar amatorii au posibilitatea de a alege între șase modele, între care unul cu flori și un altul pe care scrie, în traducere, "Cred în tine". 

Tatuajele sunt temporare, țin aproximativ două săptămâni și pot fi comandate online. Reprezentanții companiei au precizat, de asemenea, că scanarea QR codului trebuie să fie însoțită de un act de identitate.

 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri