Perne învelite în plastic și telecomenzi înfășurate în celofan. De teama Covid, Hong Kong duce la extrem regulile în hoteluri

Data publicării:
deseuri plastic in hong kong
Persoanele care sosesc în Hong Kong sunt înconjurate de obiecte din plastic răspândite peste tot în hotelurile pentru carantină. FOTO: Profimedia Images

Persoanele care sosesc în Hong Kong sunt înconjurate de obiecte din plastic răspândite peste tot în hotelurile pentru carantină: telecomenzile sunt înfăşurate în celofan, pernele sunt învelite în pungi din plastic, mâncarea este servită cu tacâmuri din plastic, informează Reuters.

Regulile stricte de carantină din Hong Kong, impuse pentru a stopa COVID-19 la graniţă şi în interiorul comunităţii, au fost criticate pentru efectele lor nocive asupra economiei şi a sănătăţii mintale a rezidenţilor.

Ecologiştii susţin că politicile locale au totodată consecinţe negative asupra mediului, generând un exces de deşeuri.

''Fiecare angajat de aici poartă echipament complet PPE... combinezon, mănuşi, încălţări, bonete... fiecare angajat de pe fiecare etaj'', a spus Clementine Vaughan, antreprenor în domeniul produselor cosmetice din Hong Kong, care a sosit în oraş pe 4 aprilie cu o cursă aeriană. ''Telefoanele, telecomenzile, totul este învelit în celofan'', a declarat ea pentru Reuters din hotelul unde petrece perioada de carantină.

Hong Kong aruncă peste 2.300 de tone de deşeuri din plastic zilnic şi, cu o rată de reciclare de 11%, potrivit datelor guvernamentale, cea mai mare parte din acea cantitate ajunge la gropile de gunoi.

Un purtător de cuvânt al guvernului local a spus că oficialii sunt conştienţi de o creştere a volumului de deşeuri de unică folosinţă de la începutul pandemiei de COVID-19, îndemnând rezidenţii să adopte un stil de viaţă ecologic pe cât de mult posibil, scrie Agerpres.

Edwin Lau, din partea asociaţiei ecologiste The Green Earth, a spus că strategia Hong Kong în faţa pandemiei de coronavirus s-a dovedit lipsită de conştientizare ecologică.

''Persoanele care se află în hotelurile pentru carantină nu sunt cazuri confirmate'', a spus Lau, îndemnând guvernul să permită reciclarea sau refolosirea plasticului din unităţile de carantină.

Hong Kong, unul dintre puţinele state care respectă o strategie ''zero-COVID'', a carantinat zeci de mii de persoane anul acesta în unităţi speciale destinate persoanelor pozitive sau contacţilor apropiaţi.

Unităţile de carantină contribuie la rândul lor la această problemă, rezidenţii confirmând pentru Reuters că toate felurile de mâncare sunt oferite în pungi din plastic.

Paul Zimmerman, un consilier local, a spus că facilităţile pentru carantină sunt nerentabile, întrucât nu pot fi folosite pe termen lung ca în cazul locuinţelor sociale.
''Au fost construite foarte rapid... (şi nu) respectă niciun standard referitor la construcţii în vigoare în Hong Kong'', a mai spus el. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri