Persoanele care urmează să se întâlnească cu Vladimir Putin trebuie să intre în carantină timp de 14 zile

Data publicării:
presedintele vladimir putin rade in timp ce sta la birou
Președintele rus Vladimir Putin la birou. Foto: Profimedia Images

Kremlinul a anunțat, miercuri, că orice persoană care urmează să se întâlnească față în față cu președintele rus, Vladimir Putin, trebuie să intre în carantină timp de 14 zile, scrie The Moscow Times

De la începutul pandemiei, liderul de la Kremlin, în vârstă de 67 de ani, a ținut majoritatea întâlnirilor prin videoconferință. Coronavirusul nu a ocolit nici executivul rus, mai mulți oficiali guvernamentali de rang înalt, inclusiv purtătorul de cuvânt și premierul au contractat boala.

Însă, pe măsură ce restricțiile au fost ridicate treptat, iar Putin și-a reluat întânirile față în față cu tot mai multe persoane, Kremlinul a anunțat că toți cei care urmează să aibă întrevederi cu președintele rus, "indiferent de vârstă sau rang" trebuie să rămână două săptămâni în carantină, în stațiunea Soci sau într-o vilă din Moscova, și să aștepte rezultatul testului pentru coronavirus.

„Nicio altă țară nu a anunțat că vizitatorii șefului statului trebuie să intre în carantină”, au subliniat jurnaliștii de la Proekt, site-ul rus de investigații care a și dezvăluit informația.

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri