Marinari din Coreea de Nord, condamnaţi la ani grei de închisoare în Rusia pentru că i-au atacat pe membrii pazei de coastă ruse

Data publicării:
Marinari nord-coreeni asteapta sentinta dupa gratii
Marinari nord-coreeni acuzați că au atacat polițiștii de frontieră ruși în 2019 în Marea Japoniei. Foto: Profimedia Images

Doi marinari de pescador din Coreea de Nord au fost condamnaţi la 13 şi respectiv 8 ani de închisoare în Extremul Orient al Federaţiei Ruse pentru că au atacat membri ai pazei de coastă ruse în Marea Japoniei.

Alţi zece marinari au fost declaraţi vinovaţi şi au primit câte patru ani de închisoare, însă judecătorul a decis să-i elibereze în timp ce se aflau în sala de audieri, apreciind că pedeapsa lor a fost deja ispăşită. Alţi doi marinari nord-coreeni au fost achitaţi, au anunţat joi agenţiile de presă ruse, informează AFP.

Potrivit anchetei, în septembrie 2019, membri ai pazei de coastă ruse au descoperit un pescador nord-coreean în Marea Japoniei, al cărui echipaj pescuia ilegal calamari. În timpul arestării pescadorului, 17 marinari i-ar fi atacat pe membrii de pază de coastă ruse, inclusiv cu bâte.

Trei dintre aceşti marinari au fost deja condamnaţi la pedepse cuprinse între patru şi şapte ani de colonie penitenciară. Ceilalţi 14 erau judecaţi din 2020.

În urmă cu câţiva ani, Rusia s-a confruntat cu un val de marinari de pescador nord-coreeni, pe care sărăcia din ţara lor îi determină să pescuiască tot mai departe, inclusiv în apele teritoriale ruse, mai scrie sursa citată de Agerpres.

În toamna lui 2019, mai multe pescadoare nord-coreene care se aflau în apropiere de coastele ruse în Marea Japoniei au fost controlate. Mai multe sute de marinari nord-coreeni au fost arestaţi în timpul acestor intervenţii uneori violente. Mai mulţi marinari nord-coreeni şi membri ai pazei de coastă ruse au fost răniţi şi cel puţin un marinar nord-coreean a fost ucis.

Aceste incidente au avut loc în largul regiunii ruse Primorie, care are o mică frontieră terestră cu Coreea de Nord.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri