Peskov, despre racheta care a lovit un bloc din Dnipro: „Forțele ruse nu bombardează imobile rezidenţiale”

Data actualizării: Data publicării:
Russian missile attack in Dnipro, Ukraine - 15 Jan 2023
O rachetă a lovit un bloc din Dnipro. 36 de oameni au murit. Foto: Profimedia Images

Kremlinul a negat luni orice atac al forţelor ruse asupra unui imobil rezidenţial din oraşul Dnipro, în estul Ucrainei, unde un bombardament care a avut loc sâmbătă s-a soldat cu cel puţin 40 de morţi, şi a susţinut din nou că Moscova nu vizează decât ţinte militare, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Forţele armate ruse nu bombardează imobile rezidenţiale, nici infrastructurile civile, ele bombardează ţinte militare”, a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, sugerând apoi că o rachetă a apărării antiaeriene ucrainene ar fi căzut peste imobil.

Bilanţul bombardamentului rus care a distrus sâmbătă un imobil în oraşul Dnipro din estul Ucrainei a urcat la cel puţin 40 de morţi, printre care doi copii, şi la zeci de răniţi.

Conducerea de la Kiev a condamnat ferm duminică atacurile împotriva civililor şi a denunţat încă o dată „teroarea rusă”.

În afară de Dnipro, alte zone afectate au fost Odesa, Harkov, Liov şi Kiev, unde infrastructura civilă a fost avariată şi alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă.

Armata ucraineană a precizat că a doborât 25 dintre cele 38 de rachete lansate sâmbătă de forţele ruse

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri