Peste 150 de milioane de cetățeni UE au fost vaccinați anti-Covid cu cel puțin o doză: „Vaccinarea se accelerează în Europa”

Data publicării:
harta europei cu tarile UE si vaccin
Uniunea europeană accelerează campania de vaccinare împotriva Covid-19. Foto: Getty Images

Peste un sfert din populația Uniunii Europene a fost vaccinată anti-Covid cu cel puțin o doză de vaccin, anunță Comisia Europeană, marți, adică 150 de milioane de europeni au fost imunizați. De asemenea, peste 9% dintre europeni au schema de vaccinare completă, cu două doze (Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca) sau cu doza de Johnson & Johnson. 

„Vaccinarea se accelerează în Europa: tocmai am trecut pragul de 150 de milioane de vaccinări (...) Vom avea suficiente doze pentru a vaccina 70% dintre adulţii din UE în iulie”, a scris pe Twitter Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene.

Mai specific, cel puţin 153,8 milioane de doze au fost administrate la aproximativ 112,4 milioane de persoane, reprezentând 25,1% din populaţia Uniunii Europene, potrivit cifrelor oficiale înregistrate marţi de AFP și citat de Agerpres. Cel puţin 41,9 milioane de persoane sunt complet vaccinate (cu două doze sau cu vaccinul cu doză unică de la Johnson & Johnson), reprezentând 9,4% din populaţie.

Comisia, responsabilă cu precomenzile de vaccinuri în numele statelor membre, se aşteaptă să livreze cel puţin 410 milioane de doze în total pe parcursul celui de-al doilea trimestru (250 de milioane de doze BioNTech-Pfizer, 35 de milioane de la Moderna, 55 de milioane de la Johnson & Johnson, precum şi 70 de milioane de la AstraZeneca).

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri