Petrecerile sexuale „bunga bunga” îi aduc lui Berlusconi un nou proces

Data publicării:
silvio

Fostul premier italian Silvio Berlusconi ar urma să se confrunte cu un nou proces în legătură cu acuzaţiile potrivit cărora ar fi mituit martori pentru a evita urmărirea penală în scandalul legat de petrecerile cu sex denumite „bunga bunga”, a decis luni o instanţă, relatează dpa, citată de Agerpres.

Silvio Berlusconi
Foto: Guliver/GettyImages



Procedurile judiciare împotriva lui Berlusconi şi a patru tinere, acuzaţi că ar fi alterat probe şi ar fi făcut declaraţii false, ar urma să înceapă la Milano pe 9 mai, a anunţat agenţia de presă Ansa, citând declaraţii făcute de judecătoarea Maria Vicidomini.

Berlusconi (81 de ani) a fost achitat în 2015 de acuzaţiile că a întreţinut relaţii sexuale contracost cu o minoră în vârstă de 17 ani şi că s-ar fi folosit abuziv de funcţia sa pentru a muşamaliza cazul. Însă judecători au făcut apel, exprimându-şi suspiciunile că Berlusconi ar fi plătit martori ai apărării pentru a-şi asigura achitarea.

Pe baza acestor suspiciuni, procurorii au redeschis ancheta.

Cazul trebuia iniţial să se desfăşoare în întregime în faţa Curţii de Justiţie de la Milano, însă în 2016 un judecător a împărţit procedurile între mai multe tribunale din ţară.

Pentru aceleaşi acuzaţii, Berlusconi este deja judecat la Milano şi Siena, şi s-ar putea confrunta cu alte procese la Torino şi Roma.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri