Pilotul care a zburat cu avionul în Uraganul Florence avertizează: „Este o bestie de furtună. Orice se poate întâmpla”

Data publicării:
pilot

Uraganul Florence, care ar urma să atingă în această săptămână coasta de est a SUA, a fost ridicat la categoria 4, din cinci câte are scara Saffir-Simpson, vântul urmând să atingă 195 km/h, a anunţat Centrul naţional pentru uragane (NHC), relatează Le Figaro, citat de News.ro.

Trei state americane, Carolina de Nord, Carolina de Sud şi Virginia, au declarat deja starea de urgenţă pentru a se pregăti de impactul cu Florence. Autorităţile din cele trei state au avertizat locuitorii să fie pregătiţi pentru orice. Uraganul ar urma să ajungă pe coasta de est joi.

Un pilot care a zburat în uragan în misiune de recunoaștere povestește că aceasta este una dintre cele mai violente furtuni pe care le-a văzut și spune că este important ca autoritățile să ia măsuri excepționale pentru evacuarea și protejarea populației. Pilotul a efectuat primul zbor de recunoaștere în jurul uraganului Florence sâmbătă, când furtuna era încadrată în categoria 1 de periculozitate. În doar 3 zile, riscul a fost reîncadrat în categoria 4.

„Am văzut că Uraganul Florence devine mai puternic dintr-un minut în altul și se transformă într-o adevărată bestie de furtună. La primul nostru zbor, sâmbătă, era un uragan de categoria 1, iar acum a ajuns la categoria 4, în doar 72 de ore. Orice este posibil. Încercăm să ne dăm seama ce se va întâmpla când va lovi coasta. Este un uragan foarte puternic”, a declarat pilotul, potrivit CNN.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri