Planul „Frankenmissile”. Cum vrea Coreea de Sud să distrugă instalațiile subterane ale Phenianului

Data actualizării: Data publicării:
160803084021-north-korea-continues-missile-tests-paula-hancocks-00013622-exlarge-169

Seulul intenționează să dezvolte o rachetă balistică intercontinentală, numită „Frankenmissile”, capabilă să distrugă instalațiile militare subterane ale Coreei de Nord în cazul izbucnirii unui război în Peninsula Coreeană.

Surse militare sud-coreene au dezvăluit planul, după ce șeful administrației prezidențiale de la Seul, Moon Jae-in, și președintele american Donald Trump au convenit să elimine limita de 500 de kilograme impuse focoaselor care se potrivesc rachetelor Sudului, relatează Korea Herlad, potrivit The Telegraph.

În discuția pe care a purtat-o cu Donald Trump, în contextul testării bombei cu hidrogen de către Phenian, președintele Coreei de Sud a explicat că este „crucială” găsirea unor „soluții puternice și practice” pentru a stopa amenințarea balistică a Nordului.

Coreea de Sud are deja capacitatea de a lansa rachete balistice pe o rază de până la 800 de kilometri, permițându-i să lovească orice țintă de pe teritoriul Coreei de Nord. Dar capacitatea de descurajare a sud-coreenilor a fost până recent limitată de restricțiile asupra încărcăturii utile a rachetelor.

„Frankenmissile” poate transporta două tone de bombe, încărcătură care îi va da posibilitatea Coreei de Sud să inițieze de una singură un atac asupra instalațiilor subterane ale Nordului, fără a depinde de bombele americane de tip bunker buster.

De asemenea, până la 1 decembrie, autorităile de Seul vor să înființeze și o brigadă specială de elită care, în caz de război, va avea sarcina de a-l asasina pe liderul de la Phenian, Kim Jong-un.

Brigada va fi instruită de membrii SEAL 6, trupa de elită care l-a eliminat pe Osama bin Laden.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri