Planul nepoatei lui Serghei Skripal. Este puțin probabil ca Marea Britanie să îl accepte, susține aceasta

Data actualizării: Data publicării:
SK

Viktoria Skripal, nepoata fostului agent dublu Serghei Skripal, atacat cu neurotoxina Noviciok, spune că vrea să o aducă în Rusia pe fiica acestuia, Iulia Skripal.

5abbeb13-acc4-47d4-962e-37a30a0a0a7e-viktoria-skripal-700x402
Viktoria Skripal

Nepoata fostului ofițer GRU a declarat televiziunii de stat Rusia-1 că a aplicat deja pentru viza britanică, dar nu este sigură că autoritățile de la Londra îi vor permite să o scoată pe Iulia Skripal din țară, scrie The Moscow Times.

„Am un plan: să o aduc pe Iulia aici, acasă, cel puțin pe Iulia. Cu Serghei este mai complicat”, a declarat Viktoria Skripal.

Săptămâna trecută, medicii au anunțat că Iulia Skripal se simte mult mai bine și poate vorbi, spre deosebire de tatăl ei, care se află în continuare în stare gravă după atacul neurotoxic.

CITIȚI ȘI: NY Times: Detaliul care demonstrează că otrăvirea lui Skripal a fost ordonată de la nivel înalt

Viktoria Skripal a adăugat că discută constant cu ambasadorul Rusiei la Londra, Alexander Yakovenko.

Poziția televiziunii Rusia-1 este aceea că otrăvirea lui Skripal ar fi partea a unui complot britanic de calomniere a Rusiei.

CITIȚI ȘI: Serviciile secrete britanice susțin că ar fi descoperit laboratorul secret în care a fost fabricată neurotoxina Noviciok

Fost colonel în cadrul serviciilor de informaţii ale armatei ruse - GRU -, Serghei Skripal a fost acuzat de Moscova de înaltă trădare fiindcă a vândut informaţii serviciilor britanice. A fost condamnat în 2006 la 13 ani de închisoare. În 2010, el a beneficiat de un schimb de spioni organizat între Moscova şi Washington.

Ancheta cu privire la otrăvirea de la Salisbury este una dintre cele mai complexe abordate de serviciile antitero şi în care sunt mobilizaţi 250 de specialişti.

Aproximativ 500 de martori au fost identificaţi de anchetatori, iar poliţia examinează peste 5.000 de ore de înregistrări ale unor camere de supraveghere video.

Atacul asupra lui Serghei Skripal a declanșat cea mai mare expulzare de spioni ruși din istorie.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri