Planul prin care Elon Musk vrea să scape de procesul intentat de scafandrul britanic. Miliardarul l-a numit „pedofil”

Data actualizării: Data publicării:
elon musk
Foto: Agerpres

Avocații lui Elon Musk cer judecătorului care se ocupe de caz să nu deschidă procesul intentat de scafandrul britanic pe care miliardarul l-a descris drept pedofil pe pagina oficială de Twitter, scrie The Guardian. Aceștia motiveaza că gestul lui Musk este protejat de primul amendament al constituției americane, cel care se referă la dreptul la liberă exprimare, care nu poate fi îngrădit.

Vernon Unsworth
Foto: Agerpres

Scandalul a început în vară, în data de 15 iulie, atunci când Vernon Unsworth, un scafandru britanic stabilit în Thailanda, s-a implicat în salvarea celor 12 băieți blocați de inundații într-o peșteră, alături de antrenorul lor de fotbal. Elon Musk a auzit de drama din Thailanda și a construit un mini-submarin, pe care l-a transportat personal la locul dramei.

Unsworth, însă, nu a fost impresionat de eforturile miliardarului și a declarat pentru CNN că submarinul nu este practic și că gestul este un truc de marketing. Musk a văzut declarațiile scafandrului britanic și, drept răspuns, l-a descris drept „pedo guy” pe Twitter.

Avocații miliardarului cer curții din Los Angeles să nu deschidă procesul de defăimare intentat de Vernon Unsworth, motivând că Musk este protejat de primul amendament, chiar dacă nu are dovezi pentru acuzația făcută. Aceștia au mai spus că respectivul comentariu face parte „dintr-un conflict pe social media”, unde participanții „se așteaptă să citească opinii, nu informații corecte”. Avocații au adăugat că este evident că nimeni nu a crezut că descrierea scafandrului este una corectă.

Musk și-a cerut scuze în vară, după ce a fost dur criticat în presă pentru comentariul făcut pe Twitter. Însă într-un schimb de mailuri cu reporterii BuzzFeed News, în data de 30 august, acesta le-a cerut să „nu mai apere violatori de copii”.

Vernon Unsworth, în schimb, a negat acuzațiile. Avocatul britanicului a explicat că modalitatea aleasă de Musk pentru a se apăra ar crea precedentul ca toate procesele pentru defăimare să fie respinse. Acesta crede că judecătorii din Los Angeles vor deschide procesul.

Decizia finală de deschidere sau nu a procesului va fi luată în data de 1 aprilie 2019. Unsworth cere daune de 75.000 de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri