Politician francez: Europenii nu au fost "suficient de buni" în privinţa investiţiilor pentru vaccinurile anti-Covid

Data publicării:
fabrica lonza in elvetia munti pe fundal
Vaccinul Moderna este produs în Elveția la fabrica Lonza din Visp. Foto: Profimedia Images

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clement Beaune, a apreciat miercuri că europenii nu au fost "suficient de buni" în ceea ce priveşte investiţiile pentru dezvoltarea vaccinurilor anti-COVID-19, notează AFP.

"Există un punct în care nu am fost suficient de buni, suficient de puternici, suficient de rapizi, şi anume investiţiile în dezvoltarea vaccinului. Există o dezangajare europeană care nu datează de ieri, care este o dezangajare de mai mulţi ani, de mai multe decenii, este reculul nostru în industria farmaceutică. Nu avem, ca Statele Unite, o agenţie europeană cu mijloace financiare importante în domeniul cercetării medicale şi care să fi fost capabilă să finanţeze masiv companiile în ultima fază a cercetării pentru a accelera dezvoltarea vaccinului", a declarat el pentru canalul francez LCP, scrie Agerpres.

Comisia Europeană, care a negociat precomenzile în numele celor 27, a fost ţinta unor aspre critici în urma întârzierilor semnificative în livrarea primelor trei vaccinuri autorizate în UE, din cauza unor dificultăţilor legate de liniilor de producţie din Europa.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a recunoscut miercuri că UE a fost "prea optimistă" în ceea ce priveşte livrările şi că trebuie să crească producţia de masă pentru a-i pregăti mai bine pe cei 27 în faţa răspândirii noilor mutaţii.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri