Polițiștii indieni au confiscat 200 de kilograme de canabis, dar drogurile au dispărut: „Le-au mâncat șobolanii”

Data publicării:
Sobolan
Șobolan pe un trotuar. Foto: Getty Images

Poliția din India a dat vina pe șobolani pentru că au distrus aproape 200 de kilograme de canabis confiscat de la dealeri și ținut în secțiile de poliție, relatează BBC.

„Șobolanii sunt niște animale minuscule și nu se tem de poliție. E greu să protejezi drogurile de ei”, a spus un judecător din statul indian Uttar Pradesh. Instanța ceruse poliției să prezinte canabisul confiscat ca probă în într-un caz de trafic de droguri.

Judecătorul a citat trei cazuri în care marijuana a fost distrusă de rozătoare.

Judecătorul Sanjay Chaudhary a spus că, atunci când instanța a cerut poliției să prezinte drogurile confiscate ca probă, i s-a spus că 195 kg de canabis au fost „distruse” de șobolani.

Într-un alt caz care a implicat 386 kg de droguri , poliția a depus un raport în care spunea că „o parte” din canabis a fost „mâncat de șobolani”.

Judecătorul a spus că aproximativ 700 de kg de marijuana confiscate și depozitate în secțiile de poliție din districtul Mathura „erau în pericol de infestare cu șobolani”.

El a spus că poliția nu are experiență în rezolvarea problemei, deoarece șobolanii sunt „prea mici” și reușesc să ajungă la depozitele de droguri.

Singura modalitate de a proteja bunurile confiscate este vânzarea drogurilor către laboratoarele de cercetare și firmele de medicamente, veniturile fiind destinate guvernului.

Un oficial al poliției din districtul Mathura le-a spus reporterilor că o parte din marijuana depozitată în secțiile de poliție din vecinătatea sa au fost „avariate din cauza ploilor abundente” și nu au fost distruse de șobolani.

În 2018, opt polițiști argentinieni au fost concediați pentru că au dat vina pe șoareci pentru dispariția a jumătate de tonă de canabis dintr-un depozit de poliție. Dar experții au contestat afirmația, spunând că este puțin probabil ca animalele să confunde medicamentul cu hrana și „dacă un grup mare de șoareci l-ar fi mâncat, ar fi fost găsite o mulțime de cadavre în depozit”.

Un studiu publicat în 2019 a arătat că, atunci când șobolanilor li s-a administrat aluat amestecat cu canabis, aceștia „au tendința să devină mai puțin activi și temperatura corpului lor scade”.

În 2017, poliția din statul Bihar din estul Indiei a dat vina pe șobolani pentru consumul a mii de litri de alcool confiscat, la un an după ce statul a interzis vânzarea și consumul de alcool.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri