Polonia a trimis șase avioane cu arme și muniții la Chișinău: "Republica Moldova trebuie să reziste încercărilor de destabilizare"

Data actualizării: Data publicării:
Un avion polonez care transportă arme și muniții staționează pe pista unui aeroport din Republica Moldova pe 1 iunie 2023.
Polonia a trimis șase avioane pline cu arme și muniție la Chișinău. Foto: Twitter/Mariusz Kamiński

Polonia a decis să sprijine Republica Moldova și a trimis la Chișinău șase avioane încărcate cu arme, muniții și echipamente destinate poliției din această țară pentru a face față încercărilor de destabilizare, a anunțat ministrul polonez de Interne, Mariusz Kamiński.

"Am decis să trimit un transport uriaș cu arme, muniții și echipament pentru poliția Republicii Moldova", a transmis ministrul într-o postare pe Twitter, potrivit polsatnews.pl.

"În ziua în care premierul Morawiecki a ajuns la Chișinău, șase avioane poloneze cu echipamente menite să împiedice tentativele de destabilizare a țării au ajuns în Moldova", a spus acesta.

Armele și munițiile au fost aduse cu două aeronave C-130 Hercules și patru aeronave CASA C-295M.

Polonia a trimis șase avioane pline cu arme și muniție la Chișinău. Foto: Twitter/Mariusz Kamiński
Polonia a trimis șase avioane pline cu arme și muniție la Chișinău. Foto: Twitter/Mariusz Kamiński

Premierul Mateusz Morawiecki a făcut parte din zecile de demnitari care au participat la summitul Comunităţii Politice Europene din Republica Moldova.

"Independenta și suverana Republică Moldova, care rezistă tentativelor de destabilizare internă, are nevoie de sprijinul nostru. De aceea am decis să trimit poliției moldovene acest transport uriaș de arme, muniții și echipamente de la serviciile subordonate Ministerului de Interne", a mai scris Mariusz Kamiński.

Acesta a adăugat că miercuri, autoritățile poloneze l-au trecut pe politicianul pro-rus Ilan Șor, pe numele căruia există și un mandat de arestare, pe lista persoanelor sancționate.

La summitul Comunităţii Politice Europene, premierul Poloniei a transmis că țara sa va sprijini integrarea Republicii Moldova în UE printr-o "procedură accelerată".

Acesta a adăugat că același lucru trebuie să se întâmple și când vine vorba de aderarea la NATO a Republicii Moldova, pe care a descris-o drept o țară mică, "dar pe care o admirăm pentru rezistenţa sa în faţa Rusiei".

 

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri