Polonia cere ajutorul armatei britanice în criza refugiaților de la graniță: „Inginerii militari vor ajuta la consolidarea frontierei”

Data publicării:
soldat la un gard de graniță cu sârmă ghimpată
Foto: Captură Twitter/@mblaszczak

Polonia cere ajutorul armatei britanice pentru rezolvarea situației extrem de tensionate de la granița cu Belarusul, unde mii de migranți încearcă să pătrundă dincolo de frontieră.

Ministrul polonez al apărării scrie, pe Twitter, că inginerii militari britanici vor participa la consolidarea zidului de protecție a graniței Uniunii Europene cu Belarusul.

„Am început recunoașterea înainte de venirea sprijinului inginerilor militar britanici. Soldații noștri vor coopera pentru consolidarea gardului de la granița Polonia-Belarus.

După încheierea operațiunii de recunoaștere, vă vom informa cu privire la noi detalii”, a scris ministrul polonez al apărării, Mariusz Błaszczak, pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Situația rămâne extrem de tensionată

Situația de la granița UE cu Belarus devine tot mai tensionată - Belarusul a solicitat sprijin din partea Rusiei, care a trimis deja bombardiere de sprijin, în timp ce țările baltice avertizează cu privire la faptul că situația ar putea degenera în conflict militar deschis. De asemenea, deși nu e implicată în situație, și Ucraina și-a consolidat prezența militară la graniță cu 8.500 de soldați.

Polonia a desfășurat în aceste zile zeci de mii de polițiști la frontieră, într-o încercare de a opri orice trecere ilegală. Aproape 20.000 de polițiști de frontieră polonezi, sprijiniți de trupe militare, sunt acum dislocați într-o demonstrație de forță fără precedent. Până acum câteva zile, majoritatea migranților au fost împinși cu violență înapoi. Unii au reușit să ajungă la Varșovia după ce s-au ascuns în pădurile dese.

În pădurile dintre cele două țări, unde temperaturile coboară noaptea sub zero grade Celsius, mii de familii irakiene, siriene și afgane sunt prinse între violența autorităților poloneze și promisiunile false ale regimului din Belarus. Încearcă să supraviețuiască în corturi mici ascunse între copaci și se încălzesc în saci de dormit umezi. Cel puțin opt persoane au murit în aceste condiții.

Citește și: Bătuți, electrocutați, înghețați în pădure. Mii de oameni sunt prizonieri în butoiul cu pulbere de la granița dintre Polonia și Belarus

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri