Polonia va produce lansatoare de rachete antiaeriene cu rază scurtă de acțiune

Data publicării:
drapel polonia
Polonia va produce un sistem mobil de 23 de lansatoare de rachete cu rază scurtă de acţiune. Foto: Getty Images

Polonia va produce un sistem mobil de 23 de lansatoare de rachete cu rază scurtă de acţiune, a anunțat, marți, ministrul polonez al Apărării. Sistemul a fost denumit Narew, iar valoarea contractului se ridică la circa 15,5 miliarde de euro.

Guvernul a semnat un acord-cadru cu compania poloneză PGZ, în cadrul unei cooperări prevăzute cu compania britanică MBDA Missile Systems. 

Grupul de armament PGZ, controlat de stat, a "acceptat misiunea de a integra şi de a crea lansatoare de rachete antiaeriene cu rază scurtă de acţiune ce vor fi destinate armatei poloneze", a declarat ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, conform unui comunicat oficial.

Potrivit presei poloneze, valoarea contractului privind acest sistem, denumit Narew, se ridică la circa 15,5 miliarde de euro, relatează AFP, citată de Agerpres.

Vicepreşedintele MBDA Europe, Jim Price, a declarat că grupul său "se angajează să răspundă pe deplin ambiţiilor Poloniei de a dispune de un sistem Narew puternic şi fabricat integral în Polonia".

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri