Pompierii români au salvat o broască țestoasă din mijlocul incendiilor din Grecia: Poate părea un gest mic, dar în spate e o faptă mare

Data actualizării: Data publicării:
Pompier român cu o broasca testoasa in maini în incendiile din Grecia.
Pompier român în incendiile din Grecia. Foto: Facebook/IGSU

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a postat pe pagina de Facebook o imagine în care un pompier român, aflat în insula Evia, puternic afectată de incendiile izbucnite în Grecia, a găsit și salvat o broască țestoasă. "Poate părea un gest mic, însă în spatele lui se găsește o faptă mare", este mesajul transmis de salvatori. Peste 100 de pompieri români luptă cu flăcările care au devastat Grecia în ultimele zile.

"O broască țestoasă a fost salvată de pompieri, în zona Spathari din insula Evia! Poate părea un gest mic, însă în spatele lui se găsește o faptă mare! Pentru protecția animăluțului, acesta a fost dus de pompieri în apropierea unui curs de apă, departe de câmpurile pârjolite!
Aceasta este o dovadă că astfel de incendii nu pun în pericol numai vegetația și fondul forestier, ci și vietățile a căror viață poate fi mistuită în numai câteva secunde!", este mesajul postat de IGSU pe pagina de Facebook, alături de o fotografie care înfățișează un pompier român ținând în mâini animalul salvat de pericolul flăcărilor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La aproape două săptămâni de când Grecia se luptă cu incendii de vegetație nemaivăzute, autoritățile elene au început să evalueze pagubele provocate de flăcările care au devastat zone imense de pădure, au distrus case și au forțat mii de persoane să fugă din locuințele lor. Peste 56.000 de hectare au fost pârjolite, în Grecia, din cauza incendiilor. Adică o suprafață de două mai mare decât Bucureștiul a fost mistuită de flăcări. Iar incendiile sunt departe de a fi lichidate. 

112 pompieri salvatori cu 23 de autospeciale (6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 4 containere Multirisc, 1 generator, 2 tabere mobile, 1 autocar de intervenție, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă) participă la misiunea din Grecia.

Citește și: Imaginile dezastrului în Grecia. Zeci de animale arse, unele salvate la limită din calea incendiilor

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri