Video Pontul care a dus la arestarea liderului mafiot Matteo Messina Denaro. "Problemele de sănătate te fac să te expui"

Data publicării:
matteo
În ianuarie, Matteo Messina Denaro a fost capturat în clinica din Palermo în care făcea tratament. Foto: Profimedia Images

Matteo Messina Denaro, unul dintre liderii mafiei italiene, care era dat în urmărire încă din 1993, a fost arestat după ce poliţia a primit un pont cum că acesta se tratează pentru o tumoare la o clinică privată din Palermo, scrie The Guardian.

Matteo Messina Denaro, de 60 de ani, a fost prins ieri când ieşea din clinica La Maddalena pe care poliţiştii o supravegheau deja de trei zile, în urma pontului primit.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Acesta se trata de aproximativ un an la această clinică sub numele fals de Andrea Bonafede.

"Problemele de sănătate se numără printre motivele pentru care, mai devreme sau mai târziu, cei care se ascund sunt nevoiţi să se expună. În ultima perioadă ne-am concetrat atenţia asupra stării sale de sănătate. Ştiam că este bolnav. În ultimele zile, am determinat că o persoană a cărei înfăţişare corespunde cu portretul robot al liderului mafiot va veni la această clinică", a declarat generalul de carabinieri Pasquale Angelosanto.

Ieri, Denaro a apărut la clinică la ora 8:30. Acesta avea la el şi adeverinţa unui test COVID negativ, obligatoriu pentru accesul în clinică.

Când poliţiştii au intrat în unitatea medicală pentru a-l captura, Denaro ar fi încercat să fugă, însă, realizând că este înconjurat, nu a opus rezistenţă. Oricum, toate ieşirile erau păzite, la fel şi străzile care duceau spre clinică.

După ce a fost încătuşat, membrii forţelor speciale l-au întrebat cum se numeşte.

"Sunt Matteo Messina Denaro", ar fi răspuns acesta.

Martorii arestării au povestit că atunci când au înţeles că bărbatul arestat este liderul mafiot din Sicilia, au început să aplaude.

Matteo Messina Denaro a fost pândit în mai multe clinici

Anchetatorii au relatat că monitorizau de mai multe luni pacienţii din clinicile siciliene care aveau aceeaşi boală ca Denaro şi aceeaşi vârstă aproximativă.

Aceştia aveau şi un portret robot - o variantă îmbătrânită digital a unei fotografii cu acesta realizată fie la finalul anilor 1980, fie la începutul anilor 1990.

Matteo-Messina-Denaro
Polițiștii aveau o fotografie veche cu Matteo Messina Denaro care a fost "îmbătrânită" digital. Foto: Profimedia Images

De asemenea, ştiau că liderului mafiot îi place să poarte haine şi accesorii de lux.

La sosirea în clinică, acesta purta o căciulă de lână albă, ochelari de soare , o haină din piele de oaie și un ceas în valoare de 38.000 de euro.

De-a lungul timpului, zeci de oameni au fost reţinuţi eronat, după ce poliţiştii i-au confundat cu liderul mafiot. În 2019, de exemplu, carabinierii au descins într-un spital din Sicilia şi au reţinut un bărbat nevinovat care se recupera în secţia de neurologie.

În septembrie 2021, un cetăţean britanic a fost reţinut şi încătuşat într-un restaurant din Olanda. Acest lucru s-a întâmplat după ce autorităţie italiene au cerut extrădarea unui bărbat despre care credeau că e Denaro și care a fost confundat cu britanicul.

Poreclit "Diabolik" sau "Slăbănogul", Matteo Messina Denaro s-a născut în Castelvetrano, Sicilia, în 1962. Tatăl său au fost un puternic lider mafiot din Cosa Nostra, iar Denaro i-a călcat pe urme.

Potrivit procurorilor italieni, Matteo Messina Denaro este responsabil pentru unele dintre cele mai crude crime comise de mafia sicilană, inclusiv uciderea cu bombă a unor magistraţi anti-mafia precum Giovanni Falcone sau Paolo Borsellino.

În 2002, Denaro a fost condamnat în lipsă la închisoare pe viaţă pentru uciderea fie cu mâna sa, fie prin ordin a zeci de oameni.

Chiar el s-ar fi lăudat că a ucis suficienți oameni cât să umple un cimitir.

Denaro a fost închis, inițial, într-o unitate militară de lângă aeroportul din Palermo, de unde va fi transferat într-un loc secret. Denaro își va ispăși sentința de închisoare pe viață într-o închisoare de maximă securitate unde sunt închiși și alți șefi mafioți italieni.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri