Postările de pe Twitter în care Trump dezinformează cu privire la rezultatul alegerilor sunt marcate cu un nou mesaj

Data publicării:
Donald Trump se uită pe telefon în timpul unei recepții la Casa Albă
Donald Trump se uită în telefon în timpul unei întâlniri la Casa Albă, iunie 2020. Foto: Getty Images

Twitter a schimbat textul cu carea marchează postările lui Donald Trump în care acesta minte sau transmite mesaje înșelătoare cu privire la rezultatul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie. Rețeaua socială aplică acum un mesaj în care îi informează pe cititori că Joe Biden este câștigătorul oficial al alegerilor.

Postările în care Trump face astfel de afirmații sunt marcate acum cu mesajul: „Joe Biden a fost validat oficial drept câștigător al alegerile prezidențiale din Statele Unite”. Anterior, Twitter marca postările doar cu un mesaj în care se transmitea că acestea sunt potențiale înșelătoare sau transmit informații false sau eronate.

Twitter mesaje marcate Trump
Noul mesaj cu care Twitter marchează postările cu conținut fals sau înșelător ale lui Donald Trump. Foto: Captură Twitter

Twitter a început să marcheze postările cu noul mesaj începând de sâmbătă. Reprezentanții rețelei sociale au spus că noua etichetă este menită să reflecte starea de fapt conform ultimelor informații.

Donald Trump continuă să posteze zilnic mesaje în care pune la îndoială integritatea alegerilor și în care afirmă că le-a câștigat, deși nu există dovezi care să ateste frauda, iar judecătorii de la curțile inferioare și de la Curtea Supremă au respins toate încercările sale de a răsturna rezultatul alegeri.

Mai mult, Colegiul Electoral a votat deja oficial alegerea lui Joe Biden în funcția de președinte și a Kamalei Harris în funcția de vicepreședinte.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri