Povestea comandantului transsexual din armata Germaniei

Data actualizării: Data publicării:
anastasia biefang si sotia - captura
Samanta, cea de-a doua soției, i-a oferit sprijin după ce Anastasia Biefang, comandant în armata germană, și-a făcut operația de schimbare de sex Foto: captură video

Când a fost ultima dată când ați văzut pe patul de spital un om fericit? Anastasia Biefang are motive să fie așa. O dovedește o fotografie făcută după ce, la finalul unei intervenții chirurgicale, a devenit din bărbat femeie. Cazul este cu atât mai interesant cu cât Anastasia e comandant în armata Germaniei. Cu ani în urmă, o carieră în armată era aproape de neimaginat pentru membrii comunității LGBT. Dar povestea Anastasiei demonstrează cât de mult s-au schimbat lucrurile. Nu înseamnă și că i-a fost ușor. Urmăriți un reportaj marca „Focus Europa”, un proiect Digi24 şi Deutsche Welle. Emisiunea e difuzată vinerea la ora 23:30 și în reluare sâmbăta de la ora 19:30.

Verificarea unui camion este o activitate de rutină în armată, dar considerată în mod tradițional o „treabă de bărbat”.

Anastasia Biefang este transsexual. Trăiește ca femeie de ceva timp și nu se mai identifică drept bărbat.

Biefang are în subordine 700 de soldați din armata germană. După 20 de ani de serviciu militar, a făcut pasul important de a-și dezvălui adevăratul gen.

„Identificarea ca transsexual nu a fost deloc ușoară pentru mine. La începutul anilor '90, când mergeam la școală, transsexualitatea era un subiect despre care nu se discuta nicăieri. Nu găseai încă informații pe internet. În mintea mea era ceva ce asociam întotdeauna cu rușinea. Ziceam: „Nu face asta”, „Este greșit”. În anii '90, persoanele transsexuale nu erau acceptate deloc în societate”, povestește Anastasia Biefang, comandant în armata germană.

La a doua căsătorie cu o femeie

Pe vremea când era bărbat, Biefang s-a căsătorit cu o femeie și ducea o viață aparent obișnuită, dar simțea o uriașă povară emoțională - pur și simplu nu se simțea bine în corpul său.

„Probabil căutam un rol tipic masculin. Cred că armata m-a ajutat să mă conformez standardelor masculine, dar în interior nu eram deloc fericită. După aproape 20 de ani de frământări, am ajuns într-un moment al vieții în care stabilitatea și bunăstarea mea emoțională erau mai importante și mi-am spus că nu mai vreau să trăiesc așa”, explică Anastasia Biefang, comandant în armata germană.

Biefang a suferit apoi o intervenție chirurgicală de schimbare a sexului.

După ce a devenit femeie, și-a continuat cariera în armată.

Machiajul este acum una dintre activitățile sale zilnice.

Cea de-a doua soție, Samanta, pe care a cunoscut-o înainte de intervenția chirurgicală, i-a oferit susținere de la bun început.

„Am cunoscut-o pe Anna și pot spune că era deja o femeie într-un corp de bărbat. Și știam că tot ceea ce voia, de fapt, era un corp de femeie. Cred că atunci când iubești o persoană, îi oferi tot sprijinul”, explică Samanta Sokolowski, soția Anastasiei Biefang.

Anastasia Biefang urcă pe scara ierarhică în armată

Afișarea ca transsexual nu a fost un obstacol în cariera ei - nici măcar în armată.

Sergentul major Dietmar Schroeder a întâlnit-o pe Anastasia Biefang după schimbarea de sex. El spune că s-a obișnuit rapid cu această nouă realitate, transsexualismul devenind un subiect puternic dezbătut la nivel mondial.

„Oamenii sunt așa cum sunt și asta depășește transsexualismul. La fel cred și despre lucruri mai obișnuite, cum ar fi: pentru ce partid votează, ce marcă de mașină preferă, ca să dau niște exemple la îndemână. Trebuie doar să accepți oamenii așa cum sunt”, spune sergentul major Dietmar Schroeder.

După trei ani în care a fost comandant, Anastasia Biefang urcă pe scara ierarhică în carieră. Va deveni șefa unei divizii din Serviciul cyber de informații al armatei germane.

În paralel cu cariera militară, misiunea ei este să susțină persoanele trassexuale militare, promovând diversitatea și o mai mare toleranță față de alegerile neobișnuite.

„Certitudinile pe care le am în viață provin din propria experiență: dacă ești sincer cu tine însuți și ești o fire deschisă, vei avea o viață mai bună. Cred că mama a spus-o odată: În sfârșit pare să fie fericită”, mărturisește Anastasia Biefang.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri