Povestea fetiței de 10 ani de la școala din Texas care a vrut să-și apere colegii. Atacatorul a împușcat-o când ea a sunat la 911

Data publicării:
Amerie Jo Garza
Amerie Jo Garza, în vârstă de 10 ani, este unul dintre cei 19 copii uciși în atacul armat. FOTO: Twitter

O fetiță de 10 ani, una dintre victimele masacrului de la școala din Texas, a fost împușcată chiar în momentul în care suna la 911, a declarat bunica ei. "O să muriți", le-a strigat copiilor atacatorul de 18 ani, când a intrat în clasă și a început să tragă cu arma.

Amerie Jo Garza, în vârstă de 10 ani, este unul dintre cei 19 copii uciși în atacul armat.

Bunica ei, Berlinda Irene Arreola, a declarat presei că nepoata ei, Amerie Jo Garza, era elevă în clasa a patra la școala Robb din Uvalde, Texas. 

Fetița era în clasă, cu colegii ei, atunci când atacatorul în vîrstă de 18 ani, Salvador Ramos, a intrat înarmat.

"A intrat și le-a spus copiilor: <O să muriți?", a povestit Berlinda Irene Arreola. "Amerie Jo avea la ea telefonul și a sunat la 911. Atunci, el, în loc să îi ia telefonul și să îl arunce, a împușcat-o. A murit pe loc", a adăugat femeia, îndurerată, scrie Insider.

Cea mai bună prietenă a fetiței, care stătea alături de ea, a fost găsită plină de sânge. Nu sunt informații în legătură cu starea ei.

"Nepoata mea a fost împușcată și ucisă pentru că a încercat să sune la 911, a murit ca erou încercând să ceara ajutor pentru ea și colegii ei de clasă", a spus bunica.

Ea și-a descris nepoata ca pe un copil vesel, un elev exemplar, iubită de profesori.

În dimineața atacului, fetița tocmai primise un premiu acordat elevilor exemplari.

Tatăl fetiței, Angel Garza, a declarat pentru ABC News că fetița tocmai împlinise 10 ani în 10 mai.

"Vă mulțumesc tuturor pentru rugăciuni și ajutor în încercarea de a-mi găsi copilul. Mica mea iubire zboară acum sus cu îngerii de deasupra. Vă rog să nu luați viața ca fiind ceva de la sine înțeles. Îmbrățișați-vă familia. Spuneți-le că îi iubiți. Te iubesc Amerie Jo. Ai grijă de fratele tău mai mic pentru mine.", este mesajul emoționant transmis de tatăl fetiței.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri