Povestea tragică a profesorului care a trăit un deceniu din pariuri pe melodiile câștigătoare de la Eurovision

Data actualizării: Data publicării:
eurovision 2023
Foto: Profimedia

Eurovision nu aduce câștiguri doar participanților, ci și celor pasionați de pariuri. Daniel Gould a renunțat la meseria de profesor de istorie și a trăit mai bine de un deceniu doar din câștigurile aduse de pariurile legate de câștigătorii Eurovision, potrivit BBC.

Daniel a fost dintotdeauna un fan Eurovision, dar în 2004 și-a dat seama că poate face bani serioși din asta. Acela a fost anul în care Eurovision a introdus semifinalele, iar Daniel a descoperit că unele țări erau aproape sigure că vor obține suficiente puncte pentru a se califica în finală, pe baza voturilor diasporei.

Daniel a făcut pariuri mari, la cote mici, pe melodiile calificate. A făcut calcule și riscurile, credea el, erau mici. Însă, pe măsură ce se anunțau rezultatele, nu putea suporta să privească și a mărturisit asculta „cu fața spre perete, mușcându-și pumnii”.visio

Câștigurile din pariuri au continuat să vină. În 2009, Daniel a susținut piesa Fairytale a lui Alexander Rybak pentru a câștiga concursul. Din profituri a reușit să-și plătească ipoteca apartamentului său din Londra. Atunci a decis să renunțe la meseria de profesor de istorie și să devină jucător de pariuri la Eurovision cu normă întreagă.

Timp de luni de zile în fiecare an, Daniel a trăit și respirat Eurovision analizând tendințele și artiștii, urmărind zvonurile pe forumuri obscure de discuții. A examinat cotele în continuă schimbare pe diferite piețe, de la câștigător, la primele zece, la calificările din semifinale.

A tranzacționat pariurile la Eurovision ca un broker ce tranzacționează acțiuni, încercând să anticipeze schimbările. Nu a fost un joc de noroc compulsiv, a fost muncă grea și de calcul.

În fiecare an, înainte de Eurovision, împrumuta bani, valoarea apartamentului său, cu care să facă pariuri. În fiecare an, după Eurovision, plătea tot.

Într-un an obișnuit, câștiga în jur de 50.000 de lire sterline, pe care îi cheltuia pe călătorii. Daniel iubea Eurovisionul și îi plăcea să călătorească.

În 2018 credea că piesa din Cipru nu avea nicio șansă. De luni de zile pariase împotriva ei și a mizat pe cântecul din Israel. Când a fost difuzată semifinala, Daniel și-a dat seama că a greșit cu Ciprul. Telespectatorilor le-a plăcut melodia.

A intrat imediat pe piețele de pariuri pentru a paria pe Cipru, în speranța că-și va reduce potențialele pierderi. Dar cotele s-au schimbat prea repede pentru ca Daniel să-și pună la timp pariurile. Spre groaza sa, el a fost lăsat să se confrunte cu un risc real de dezastru financiar. Însă Israelul a câștigat și Daniel s-a bucurat de un profit uriaș.

În același an a început să sufere de dureri de cap. Apoi, în decembrie 2018, în timp ce se afla într-o călătorie, a murit subit la vârsta de 43 de ani.

Examenul post-mortem a scos la iveală că avea o tumoare pe creier de care nu știa.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...