Foto Premierul cambodgian, fan al ceasurilor de lux, oferă ceasuri în ediție limitată participanților la summitul ASEAN. Cât ar putea costa

Data actualizării: Data publicării:
ceas cambodgia 3
Premeierul cambodgian, fan al ceasurilor de lux, oferă ceasuri în ediție limitată participanților la summitul ASEAN. Cât ar putea costa. FOTO: Facebook /Hun Sen

Prim-ministrul cambodgian Hun Sen, un pasionat al ceasurilor de lux, a oferit ceasuri de lux în ediție limitată, fabricate local, ca suveniruri pentru liderii mondiali care participă la un summit internaţional pe care îl găzduieşte în această săptămână.

Hun Sen, care conduce Cambodgia de 37 de ani, a intrat în atenţia publicului în ultimii ani după ce a fost fotografiat purtând ceasuri de lux, inclusiv Patek Philippe şi Richard Mille, care costă mai mult de 1 milion de dolari fiecare, în timp ce o mare parte din ţară se luptă cu sărăcia.

ceas cambodgia 2
Premeierul cambodgian, fan al ceasurilor de lux, oferă ceasuri în ediție limitată participanților la summitul ASEAN. Cât ar putea costa. FOTO: Facebook /Hun Sen

Fotografii distribuite de Hun Sen pe pagina sa oficială de Facebook arată în prim plan cadranul unui ceas în ediţie limitată cu limbi de aur, o carcasă transparentă şi curea din piele maro, pe care sunt înscrise cuvintele „ASEAN Cambodia 2022” şi „Made in Cambodia”.

„Aceste ceasuri au fost pregătite şi asamblate de tehnicieni cambodgieni sută la sută, parte din dezvoltarea ştiinţifică şi tehnologică a Cambodgiei”, a scris Hun Sen despre cele 25 de ceasuri în ediţie limitată.

Preşedintele SUA Joe Biden se numără printre liderii mondiali participanţi la summitul Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) în capitala Phnom Penh.

O înregistrare video arată angrenajele interioare elaborate ale ceasului, cu mecanism „tourbillon” şi gravat „douăzeci şi cinci (25) de rubine”, precum şi numele producătorului cambodgian de ceasuri, Prince Horology.

Costul ceasurilor fabricate în Cambodgia nu a fost făcut public.

Potrivit unui expert, fotografiile şi videoclipurile ceasului ASEAN par să arate mecanismul sofisticat tourbillon, care necesită un nivel ridicat de măiestrie şi poate avea un preţ din şase cifre, deşi a refuzat să speculeze cu privire la valoarea versiunii realizate în Cambodgia.

ceas cambodgia
Premeierul cambodgian, fan al ceasurilor de lux, oferă ceasuri în ediție limitată participanților la summitul ASEAN. Cât ar putea costa. FOTO: Facebook /Hun Sen

„Mecanismul nu este vital pentru a arăta ora exactă, dar este comercializat ca o caracteristică complicată şi parte a unui ceas de lux”, a declarat Jeremiah Chan, editor la revista Revolution din Singapore, specializată în ceasuri exclusiviste.

Biroul premierului nu a răspuns solicitărilor pentru mai multe informaţii despre ceasuri şi Prince Horology - parte a Prince Group deţinută de magnatul chinezo-cambodgian Chen Zhi - nu a putut fi contactată pentru comentarii.

În timp ce unii cambodgieni au criticat extravaganţa cadourilor în ediţie limitată, alţii l-au lăudat pe Hun Sen pentru promovarea ambiţiilor afişate ale ţării în domeniul producţiei de ceasuri.

Prima şcoală de fabricare de ceasuri în ţară cu experţi elveţieni s-a deschis în 2019.

„Reprezintă cu adevărat ţara noastră”, a spus omul de afaceri Ramaneth Heur. „Aceste cadouri (...) arată că khmerii pot face asta şi intra pe scena mondială”, a adăugat el.

Genţile ASEAN conţineau în trecut obiecte reprezentând meşteşugurile din ţara gazdă.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri